Μεσσηνίας

Επιλεκτική ενίσχυση και πιθανή αντιθεσμική διαδικασία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σχετικά με την ανάμειξη στο έργο της αγροτικής οδοποιίας, Δήμων της Περιφέρειας .

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ της ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΜΠΟΥΖΑ
Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Επιλεκτική ενίσχυση και πιθανή αντιθεσμική διαδικασία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σχετικά με την ανάμειξη στο έργο της αγροτικής οδοποιίας, Δήμων της Περιφέρειας .

*Με όσα μαθαίνουμε καθημερινά από το μπαράζ των δελτίων τύπου της Περιφερειακής Αρχής Νίκα, που θεωρούν είδηση ακόμη και τα τετριμμένα και επουσιώδη, έχουμε θορυβηθεί, διότι είναι ξεκάθαρη η απόλυτη καταστρατήγηση των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας και η παράκαμψη των νομίμων διαδικασιών στις δράσεις που υλοποιεί και ορίζει με σαφήνεια η Νομοθεσία.
*Ποίος είναι τελικά ο ρόλος της Περιφέρειας ως διοικητικός θεσμός;
Στην Πελοπόννησο με όσα τραγελαφικά γίνονται σχεδόν καθημερινά, ο Περιφερειακός θεσμός, έχει μετατραπεί με την αποδοχή των στελεχών της Περιφερειακής Αρχής, εκτός από μακρύ χέρι της Κυβέρνησης και σε υπερδημαρχείο , όπου ή παρακάμπτονται και αγνοούνται εντελώς ή υλοποιούνται αιτήματα μόνο των φίλα προσκείμενων Δημοτικών Αρχών.
*Έτσι σήμερα , όπου ο πρωτογενής τομέας στην Πελοπόννησο έχει εγκαταλειφθεί απόλυτα στην τύχη του από την ανικανότητα της Περιφερειακής Αρχής Νίκα να διεκδικήσει υπέρ των συμφερόντων των αγροτών μας και να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης τους, βλέπουμε τη στρεβλότητα της πολιτικής πρακτικής της κομματικής Περιφερειακής Αρχής , να ξεπερνά κάθε ανεκτό όριο.
*Οι Δημοτικές Αρχές ως ορίζεται εκ του Νόμου, έχουν επιφορτιστεί με τη συντήρηση και αποκατάσταση της βατότητας των αγροτικών δρόμων των Δήμων τους.
Κάποιοι Δήμοι, προσπαθούν είτε με επιτυχία είτε όχι, παρεμβαίνοντας στους αγροτικούς τους δρόμους, να κρατήσουν ζωντανή την αγροτική τους οικονομία και να διευκολύνουν τους αγρότες για τη συνέχιση των καλλιεργειών τους και τη δυνατότητα μεταφοράς των προϊόντων τους.
Όμως η πληροφόρηση πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναμειγνύεται στη διαδικασία αυτή, με εμφανή τον ψηφοθηρικό στόχο, μας οδηγεί στην επερώτηση αυτή, προκειμένου πολλές ασάφειες να απαντηθούν αρμοδίως και δημοσίως.
1. Ποίο συλλογικό όργανο έχει αποφασίσει την ενεργή παρέμβαση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στο έργο των Δήμων για την αγροτική οδοποιία;
2. Με ποία προτεραιότητα ικανοποιούνται πιθανά αιτήματα Δήμων για τσιμέντα στην αγροτική οδοποιία και με ποίο σκεπτικό άλλοι Δήμοι αποκλείονται και απορρίπτονται;
3. Με ποία διαδικασία και με ποίο χρηματοδοτικό εργαλείο , σήμερα ρίχνονται κυβικά τσιμέντου σε συγκεκριμένες Τοπικές Κοινότητες , ενώ άλλες έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους;
4. Έχουν συναφθεί σχετικές προγραμματικές συμβάσεις και με ποίους Δήμους της Πελοποννήσου;
5. Σε ποίους Δήμους της Πελοποννήσου, έχουν ήδη πέσει τσιμέντα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ποίος ο προγραμματισμός για τυχόν συνέχεια;

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies