Μεσσηνίας

Επιστολή, προς τα αρμόδια υπουργεία : Για ΆΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΉ Λειτουργίας Του Συνόλου Των Καταστημάτων Λιανικού Εμπορίου

Εχθές 14/3 πραγματοποιήθηκε έκτακτη διευρυμένη σύσκεψη στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της Μεσσηνίας με σκοπό την εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά και την λήψη αποφάσεων για την προστασία των πολιτών και των εργαζομένων από τον κίνδυνο της πανδημίας του Covid-19.

Μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων έγινε σαφές πως η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη και πρέπει επειγόντως να προστατεύσουμε με τις αποφάσεις μας την υγεία των πολιτών και των εργαζομένων.

Η ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε ήταν να σταλεί επιστολή, προς τα αρμόδια υπουργεία και φορείς, η οποία να δίνει έμφαση στην προστασία της υγείας των πολιτών και των εργαζόμενων ζητώντας την ΆΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΉ Λειτουργίας Του Συνόλου Των Καταστημάτων Λιανικού Εμπορίου Του Νομού και της Χώρας εξαιρουμένων των καταστημάτων τροφίμων, super market και φαρμακείων.

Επιπλέον στην επιστολή μας ζητάμε να παρθούν από την Πολιτεία επιπρόσθετα μέτρα για την ανακούφιση του συνόλου του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου της χώρας και των εργαζομένων με σκοπό την προστασία της κοινωνικής συνοχής, την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Χωρίς να εξειδικεύουμε αναλυτικά τα οικονομικά μέτρα που ζητάμε καθώς κατανοήσαμε την κρισιμότητα της κατάστασης και στην παρούσα φάση προτεραιότητα μας είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες ανθρώπινης ζωής. Στο επόμενο διάστημα και αφού διασφαλίσουμε την υγεία των πολιτών θα προβούμε σε καταγραφή των αιτημάτων για οικονομική στήριξη και θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις.

Τελειώνοντας αποφασίσαμε για το επόμενο διάστημα να είμαστε σε εγρήγορση και διαρκή επικοινωνία για την λήψη περαιτέρω αποφάσεων εφόσον χρειαστεί.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης
εύχεται σε όλους τους πολίτες καλή δύναμη στον νέο αγώνα που καλείται να δώσει η χώρα και το έθνος. Να θυμάστε το παν είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και να ακολουθείτε πίστα τις οδηγίες πρόληψης.

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE: ΤΟ πανηγύρι του Αστέρα Βαλύρας

admin2020

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου διεξήχθη το 2ο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα

admin2020

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies