Μεσσηνίας

Επιστολή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα προς την ΥΠΠΟ Λ. Μενδώνη για το θέμα της ανάπλασης στην πλατεία Υπαπαντής

To θέμα της ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής, στην Καλαμάτα, και της εκκρεμότητας που εξακολουθεί να υφίσταται με τις αποκαλυφθείσες εκεί αρχαιότητες, θίγει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας ζητεί από την υπουργό να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα το κεντρικό συμβούλιο, στο υπουργείο, έτσι ώστε αν τα αρχαιολογικά ευρήματα παρουσιάζουν επιστημονικό ενδιαφέρον να συνεχιστεί -και να επεκταθεί ενδεχομένως- η ανασκαφική έρευνα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση να ακολουθηθεί η διαδικασία που επιτάσσει το ισχύον νομικό πλαίσιο, προκειμένου να μην διαιωνίζεται η υφιστάμενη σήμερα κατάσταση σε ένα εμβληματικό σημείο της Καλαμάτας.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου το 13ο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη

admin2020

Συνέντευξη Τύπου για την έναρξη του 13ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

admin2020

Πρόσκληση στους Τελικούς του Final‑4 Κορασίδων Κ‑18 της ΕΣΠΕΠ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies