Μεσσηνίας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΣΕ ΥΠ.ΕΣ. ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΥ

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την οικονομική κατάσταση του Δήμου την περίοδο της πανδημίας του Covid-19.

Ειδικότερα, στην επιστολή του αναφέρεται στην δυσκολία που θα αντιμετωπίσει ο Δήμος να καλύψει τις ανάγκες της επικράτειάς του, σε απολυμάνσεις, προμήθεια υλικών για την προστασία του προσωπικού και τη λειτουργία των κοινωνικών δομών, δεδομένης δε της άρσης πληρωμής των τελών και φόρων από τους Δημότες, λόγω του Covid-19. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος στην επιστολή του: «Θα ήθελα να εκφράσω του φόβους μου, ότι ο Δήμος μας δεν θα μπορέσει να αντέξει οικονομικά το βάρος αυτής της συγκυρίας και να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του». Βεβαιώνει, ωστόσο, ότι στα πλαίσια των περιορισμένων οικονομικά δυνατοτήτων του Δήμου, οι υπηρεσίες του θα εξακολουθήσουν να εργάζονται νυχθημερόν για την επίτευξη των στόχων τους.

Κλείνοντας την επιστολή του ζητάει από το Υπουργείο Εσωτερικών να επεξεργασθεί ένα σχέδιο στήριξης των Δήμων που παρουσιάζουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τον δικό μας.

Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή του Δημάρχου:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Θα ήθελα να σας εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για το σύνολο των ενεργειών και των αποφάσεων σας, για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας όλων των Δήμων της Χώρας μας.

Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι οι Δήμοι, μεσούσης της επιδημίας του Κορονοϊού, έχουν αναλάβει να επιτελέσουν, μετά τις υγειονομικές αρχές και τις υπηρεσίες της Κεντρικής Κυβέρνησης, το σοβαρό ρόλο της αντιμετώπισης της συγκεκριμένης κατάστασης, σε τοπικό επίπεδο. Με αίσθημα ευθύνης, έγκαιρα, χωρίς βραδύτητα, προβήκαμε στην επέκταση των υφιστάμενων κοινωνικών δομών του Δήμου μας, ώστε να μην μένει κανένας συνδημότης-συμπολίτης μας αβοήθητος.

Ο Δήμος μας είναι ταυτόχρονα τουριστικός και αγροτικός, με αποτέλεσμα να πλήττεται καίρια από την σοβαρή κρίση που αντιμετωπίζουμε. Έχει προϋπολογιστεί να εισπράξει περίπου το ποσό των τριών εκατομμυρίων τριακοσίων χιλιάδων (3.300.000,00) ευρώ από τους συνδημότες μας, οι οποίοι αυτή τη στιγμή πλήττονται βάναυσα από την κρίση. Γνωρίζετε ότι μέχρι το τέλος αυτής της έκτακτης ανάγκης και με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που είναι σε ισχύ, ο Δήμος δεν δύναται να εισπράξει τέλη, δικαιώματα, εισφορές κ.λ.π. και ορθώς, διότι αυτό που πρωτεύει είναι η υγεία των πολιτών.

Παράλληλα όμως πρέπει να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει, όπως την επέκταση λειτουργίας των κοινωνικών δομών, την πραγματοποίηση απολυμάνσεων, την προμήθεια υλικών για την προστασία του απασχολούμενου προσωπικού κ.λ.π., το οποίο είναι δυσχερές έως αδύνατο.
Η εκτιμώμενη απώλεια για το Δήμο μας μόνο για το διάστημα των επόμενων τριών μηνών εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου στο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000,00€).

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να επεξεργασθείτε ένα σχέδιο στήριξης των Δήμων που παρουσιάζουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τον δικό μας. Ως Δήμαρχος, θα ήθελα να εκφράσω του φόβους μου, ότι ο Δήμος μας δεν θα μπορέσει να αντέξει οικονομικά το βάρος αυτής της συγκυρίας και να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Ανεξαρτήτως αυτού, σας βεβαιώνω ότι στα πλαίσια των περιορισμένων οικονομικά δυνατοτήτων μας, οι υπηρεσίες του Δήμου μας θα εξακολουθήσουν να εργάζονται νυχθημερόν για την επίτευξη του στόχου μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε μας χρειαστείτε

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE: 1ος Αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Kart στην Καλαμάτα

admin2020

Στην ΠΕ Μεσσηνίας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | Προοπτικές και προκλήσεις σε κρίσιμα έργα

admin2020

«Συμμετοχή στην ημερίδα διαβούλευσης των σχεδίων διαχείρισης πλημμυρών»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies