Uncategorized

Επιτροπή Παιδείας ΚΕΔΕ: Συνεδρίασε το προεδρείο υπό τον δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο

Συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της παιδείας στην εποχή του κορωνοϊού αλλά και το μελλοντικό όραμα ενός Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Νεολαίας

Μια σημαντική συνεδρίαση έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας της ΚΕΔΕ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής και δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος παρουσία των μελών του προεδρείου Ευάγγελου Μπαρμπάκου δημοτικού συμβούλου Καλλιθέας, Δημήτρη Καφαντάρη, Γενικού Γραμματέα ΚΕΔΕ, Γρηγοράκου Παναγιώτη συνεργάτη της ΚΕΔΕ και Σοφίας Ρίζου γραμματέα της Επιτροπής, ανέπτυξε ζητήματα που άπτονται τόσο της καθημερινότητας καθώς και του μελλοντικού σχεδιασμού της Επιτροπής.

Η καθημερινότητα των Σχολείων στην εποχή του κορωνοϊού
Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται λόγω των συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊού απασχόλησε αρχικά τα μέλη του προεδρείου της επιτροπής με τον Σπύρο Σταματόπουλο να επισημαίνει ότι οι ελλείψεις που παρατηρούνται στο προσωπικό καθαριότητας των σχολικών δομών επιβάλλεται να καλυφθούν άμεσα, ενώ οπωσδήποτε πρέπει να επιλυθούν ζητήματα που άπτονται της συντήρησης των υλικοτεχνικών υποδομών, αλλά της υποστελέχωσης των σχολείων από εκπαιδευτικούς τα οποία δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα και δυσλειτουργίες στην εκπαίδευση.
Στο πλαίσιο αυτό ο Σπύρος Σταματόπουλος επεσήμανε στα μέλη του προεδρείου της Επιτροπής τις δυνατότητες χρηματοδότησης εκπαιδευτικών δομών και κτηριακών υποδομών που υπάρχουν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αποφασίστηκε να παρασχεθούν στους δήμους οδηγίες, καθώς και κάθε δυνατή βοήθεια για τη βελτίωση των προτάσεων που θα υποβληθούν.

Στη συνεδρίαση επίσης αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά την επαγγελματική κατάρτιση και το πρόγραμμα «Διά Βίου Μάθησης», ένα σημαντικό εργαλείο για τη διαρκή επαγγελματική κατάρτιση.
Επίσης το προεδρείο απασχόλησαν ζητήματα οργάνωσης εκπαιδευτικών δράσεων που προωθούν και αναδεικνύουν το ρόλο της Ορθοδοξίας στην Εκπαίδευση.
Στη διάρκεια της συζήτησης διαμορφώθηκε το πλαίσιο μιας ιδέας για καλοκαιρινές εκπαιδευτικές δράσεις ανταλλαγής μαθητών, λειτουργία summer courses και αξιοποίηση του προγράμματος Erasmus+. Στόχος της δράσης είναι η εκπαίδευση και κατάρτιση, για την ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας της νεολαίας καθώς και ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων εκπαίδευσης σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης.

Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Νεολαίας
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Σπύρος Σταματόπουλος εισηγήθηκε το πολύ σημαντικό θέμα της διοργάνωσης ενός Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Νεολαίας. Η ιδέα ενός τέτοιου συνεδρίου, σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν, εδράζεται στην ανάγκη οι νέοι να εμπλακούν περισσότερο και πιο ενεργά στην πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Στόχος είναι να ενεργοποιηθούν κινήματα και οργανώσεις νεολαίας αλλά και να σχηματιστούν Τοπικοί Σύνδεσμοι Νέων με ανοιχτές συνελεύσεις και διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, ένας θεσμός που πρέπει να πηγάζει από την τοπική αυτοδιοίκηση και να διαχέεται σε όλους τους τομείς της πολιτικής στη χώρα μας, αλλά και ευρύτερα στην Ευρώπη.
Οι προϋποθέσεις συμμετοχής και διοργάνωσης του όλου εγχειρήματος, βρίσκονται στο στάδιο της διαβούλευσης και ανταλλαγής απόψεων, αν και γενικά η στοχοποίηση αφορά στην έμφαση συμμετοχής κινημάτων και οργανώσεων Νεολαίας, καθώς και συλλογικών σχηματισμών της μαθητιώσας νεολαίας.
Όλα τα παραπάνω κουβέντιασε ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Σταματόπουλος με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου, μετά το πέρας της συνεδρίασης του προεδρείου, αντάλλαξαν απόψεις και επικεντρώθηκαν στο μακρόπνοο σχεδιασμό που αφορά στο Συνέδριο Νεολαίας, που αγκάλιασε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και αμφότεροι δεσμεύτηκαν για την περαιτέρω συνεργασία τους ώστε να υλοποιηθεί.

Σχετικές αναρτήσεις

Στην ΠΕ Μεσσηνίας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | Προοπτικές και προκλήσεις σε κρίσιμα έργα

admin2020

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

admin2020

Η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο πανήγυρι στο Τρίκορφο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies