ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ

Συνάδελφε,
Tα απανωτά Lock Down που έχουν συντελέσει στην μειωμένη κίνηση στα μαγαζιά μας και στην πτώση του τζίρου, δεν έχουν συνοδευτεί απο καμία ουσιαστική οικονομική ενίσχυση ή ελάφρυνση. Σε συνέχεια της δράσης μας σε καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 31/3/2021 στις 11.00 στο διοικητήριο, για να θέσουμε τις διεκδικήσεις μας στον αντιπεριφερειάρχη.
Την ίδια μέρα μια σειρά σωματεία, ενώσεις και ομοσπονδίες βιοτεχνών σε όλη την Ελλάδα καλούν σε αντίστοιχες δράσεις με αιτήματα για την προστασία της ζωής μας και των μαγαζιών μας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας δεν είναι ατομικά. Όσο περισσότεροι διεκδικούμε την επιβίωση μας τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε.
Η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου συνεχίζει την απραξία παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις μας. Το ίδιο ισχύει και για την τοπική ομοσπονδία μεσσηνίας, μέλος της οποίας είναι το σωματείο μας και μια σειρά άλλα βιοτεχνικά σωματεία. Ενώ θα έπρεπε να είναι μπροστά και να διεκδικούν να ενημερώνουν τα μέλη των σωματείων δεν βγάζουν άχνα.
Παίρνουμε την πρωτοβουλία να ανοίξουμε την κουβέντα εκτός από τους συναδέλφους μας στα συνεργεία αυτοκινήτων και με άλλες διοικήσεις βιοτεχνικών σωματείων. Γιατί τελικά η πλειοψηφία των επαγγελματιών πονάει με αρκετά παρόμοιο τρόπο. Άρα συλλογικά και οργανωμένα με αιτήματα ουσιαστικής ανακούφισης του εισοδήματος και της ζωής μας μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό.
Ζητάμε διαγραφή των χρεών και αφορολόγητο!

Απαιτούμε:
• Να δοθεί σε όλους μας το επίδομα ειδικού σκοπού, ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.
• Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.
• Η επιστρεπτέας προκαταβολή να γίνει μη επιστρεπτέα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ.
• Να μην υπάρχει περιορισμός στα κριτήρια για την επιστρεπτέα προκαταβολή.
• Επιστροφή στο αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, από το 2019. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Μείωση των έμμεσων φόρων.
• Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια στο δικαίωμα στη σύνταξη.
• Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
• Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
• Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
• Να κατοχυρωθεί στην πράξη η επιδότηση ενοικίου ή η απαλλαγή σε όσους μισθώνουν δημοτικές εγκαταστάσεις.
• Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.
• Άμεσα μέτρα θωράκισης για την πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας και του κέντρου Υγείας Καλαμάτας.