ΑρκαδίαςΚορίνθουΜεσσηνίας

Επιτυχημένη η δράση της Περιφέρειας για την προβολή των κρασιών της Πελοποννήσου στη Βιέννη

Δυναμικό παρόν έδωσαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου στην Βιέννη, όπου σε συνεργασία της Περιφέρειας με την ελληνική πρεσβεία και την μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη αυστριακή πρωτεύουσα καθώς και με τον ΕΟΤ διοργανώθηκε το διήμερο 7 και 8 Ιουνίου μία δράση προβολής των κρασιών της Πελοποννήσου.

Στόχος ήταν η εξωστρέφεια του πλούσιου “οινοπεδίου” της Πελοποννήσου καθώς και η ανάδειξη του οινοτουρισμού και των μοναδικών εμπειριών που μπορούν να προσφέρουν τα επισκέψιμα οινοποιεία της.

Η πρώτη μέρα της δράσης στην Βιέννη περιελάμβανε παρουσίαση των οίνων και του τουριστικού προϊόντος. Τοπικοί sommeliers, υπεύθυνοι προμηθειών σημαντικών εστιατορίων, ξενοδοχείων, καταστημάτων πώλησης, wine bars και wine clubs, γεύθηκαν εξαιρετικά πελοποννησιακά κρασιά.

Τη δεύτερη μέρα, οι εκπρόσωποι των οινοποιείων και των μονάδων οινοτουρισμού επισκέφθηκαν την κοιλάδα Βαχάου (Wachau), ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα κρασιά της Πελοποννήσου παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση στην κατοικία της Ελληνίδας πρέσβειρας Αικατερίνης Κόικα, με προσκεκλημένα επιλεγμένα μέλη της αυστριακής κοινωνίας και εν δυνάμει αγοραστές.

Η Ελληνίδα διπλωμάτις ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας, αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Πρόνοιας Αγγελο Χρονά για τη συμβολή της Περιφέρειας στην διοργάνωση της εν λόγω δράσης, καθώς και τους επαγγελματίες οινοποιούς της Πελοποννήσου που παρουσίασαν την εξαιρετική παραγωγή τους στην Βιέννη.

Σχετικές αναρτήσεις

admin2020

Live Street Food Festival Πολυλόφου

admin2020

«Απόφαση Περιφερειακής Επιτροπής για το αρδευτικό δίκτυο Τρικόρφου»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies