ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ PRAKTIKER ΠΑΤΡΑΣ 24ωρη απεργία

Το δικαίωμά τους στη δουλειά, ενάντια στις απολύσεις όπως στην τελευταία που σημειώθηκε την Δευτέρα κατά υπαλλήλου με 27 χρόνια δουλειάς στην επιχείρηση, υπερασπίζονται από πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι εργαζόμενοι στα Praktiker  Πάτρας, συμμετέχοντας καθολικά στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για σήμερα.

Στο πλευρό τους βρίσκονται το Σωματείο Εμπορίου Υπηρεσιών Αχαίας και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, με επιλεφαλής τον πρόεδρο του συνδικαλιστικού φορέα, Δημήτρη Μαρμούτα. Οι εργαζόμενοι του  Praktiker, απαιτούν, μεταξύ άλλων, να παρθεί πίσω η απόλυση, να σταματήσει η τρομοκρατία της εργοδοσίας με τις συνεχείς γελείες επιπλήξεις στο χώρο εργασίας τους, να υπογραφεί ΣΣΕ που να ικανοποιεί τις ανάγκες τους με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Στο πλευρό τους έχουν εργαζόμενους και συνδικαλιστές και από άλλους κλάδους που εκφράζουν αλληλεγγύη, ενώ το κατάστημα παραμένει κλειστό.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης το νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη, που προστέθηκε στο αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων λύνοντας περαιτέρω τα χέρια της εργοδοσίας για απολύσεις στους χώρους δουλειάς. Τονίζουν ότι με τον αγώνα τους εναντιώνονται και σε αυτόν τον νόμο.