ΑρκαδίαςΚορίνθου

Εργα στον Ισθμό της Κορίνθου και στη Μεγαλόπολη συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στο Πράσινο Ταμείο

Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην περιοχή της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου, καθώς και δράσεις στην περιοχή της Μεγαλόπολης -στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου για τις λιγνιτικές περιοχές- αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 20 Απριλίου, με την διοίκηση του Πράσινου Ταμείου.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλο, συζήτησε σχετικά με την προοπτική της δημιουργίας πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου, παράλληλου με την διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου, από την πλευρά της Πελοποννήσου.

Ο εν λόγω πεζόδρομος θα ξεκινά από την γέφυρα του Ισθμού και θα φθάνει μέχρι τον Δίολκο, καλύπτοντας μια διαδρομή περί τα 4 χιλιόμετρα, περνώντας μεταξύ άλλων από τις διάφορες οχυρώσεις που είχαν κατασκευάσει τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής την περίοδο 1941 – 1944.

Οπως ανέφερε ο Π. Νίκας, ο Στ. Σταθόπουλος δήλωσε κατ’ αρχήν θετικός στην προοπτική αυτή προσθέτοντας ότι θα περιληφθεί προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Μάιο.

“Η παρέμβαση αυτή, αποτελεί σημαντική συμβολή στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του Ισθμού” τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος συζήτησε επίσης με τον πρόεδρο του εν λόγω φορέα σχετικά με τις μελέτες για την απομάκρυνση των αμιαντοσκεπών από τη Μεγαλόπολη, δράση που προβλέπεται στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου για τις λιγνιτικές περιοχές.

Οπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση μελετών ωρίμανσης, όσον αφορά το έργο της απομάκρυνσης αμιαντοσκεπών, σε οικισμούς του δήμου Μεγαλόπολης -οι οποίοι κατασκευάστηκαν από τη ΜΟΜΑ για τους σεισμόπληκτους του 1965.

Σχετικές αναρτήσεις

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies