Μεσσηνίας

Ερευνες και έλεγχοι στη Μεσσηνία για την επιβάρυνση υδάτινων αποδεκτών με απόβλητα

Ερευνες και έλεγχοι στη Μεσσηνία για την επιβάρυνση υδάτινων αποδεκτών με απόβλητα
Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εντολή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, κινεί ήδη διαδικασίες, ενώ διενεργεί και έρευνα για να διαπιστωθεί η προέλευση των αποβλήτων -που φέρεται να είναι από ελαιοτριβεία και πυρηνελαιουργεία- τα οποία έχουν καταλήξει σε ποτάμια, αλλά και αρδευτικά κανάλια, στη Μεσσηνία.

Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, αναφέροντας ότι η επιβάρυνση, το τελευταίο χρονικό διάστημα, των υδάτινων αποδεκτών σε περιοχές της Μεσσηνίας, αποτέλεσε αντικείμενο επιστολών διαμαρτυρίας που έφθασαν στην Περιφέρεια, από τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις.

“Ηδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ελέγχων και ερευνών ώστε να διακριβωθεί από πού έχουν προέλθει οι ρύποι και στη συνέχεια θα καταλογιστούν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος” σημείωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι η κατάσταση αυτή δημιουργεί σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα στη Μεσσηνία, ενώ προκύπτουν επιπτώσεις και στον τουρισμό.

Σχετικές αναρτήσεις

«Φορολογικά, Εργασιακά Θέματα και Επιδοτούμενα Προγράμματα» που πραγματοποιήθηκε στο Μελιγαλά.

admin2020

Δυναμική παρουσία ετοιμάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην ερχόμενη FOOD EXPO 2024

admin2020

ΔΡΑΣΗ ΣΕ 4 ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ «Διάλογος και δράση απέναντι στις πυρκαγιές

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies