Μεσσηνίας

«Ερώτηση Λ. Λιάππα για αγορά ποσότητας σταφίδας για μαθητές – Κριτική άσκησε στη Δημοτική αρχή κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού».

Σε αγορά ποσότητας κορινθιακής σταφίδας, ώστε να διανεμηθεί σε μαθητές των δημοτικών σχολείων ή στις κοινωνικές δομές του Δήμου Καλαμάτας, πρότεινε σε ερώτηση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λιάππας Λεωνίδας.
Ο κ. Λιάππας τόνισε ότι το πρόβλημα που έχει ανακύψει από τη μη διάθεση της περσινής παραγωγής, λόγω της πανδημίας, από την Συνεταιριστική οργάνωση, έχει επιφέρει κατρακύλα στην τιμή της σταφίδας και σαν αποτέλεσμα έχει την συρρίκνωση του εισοδήματος των παραγωγών της Μεσσηνίας.
Επίσης , επεσήμανε ότι με τη διάθεση του προϊόντος σε μαθητές, τους στρέφουμε σε υγιεινές διατροφικές συνήθειες.
Κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού ο κ. Λιάππας τόνισε ότι ο Προϋπολογισμός είναι διαχειριστικός και διεκπεραιωτικός, καθώς δεν προβλέπει κάτι πρωτοπόρο και ουσιαστικό για την ανάπτυξη των Συνοικιών και των Τοπικών Κοινοτήτων.
Πως γίνεται να μιλάμε, αναρωτήθηκε, για ανάπτυξη των Τ.Κ. καθώς δεν έχει γίνει καμία διαβούλευση με τα Τοπικά Συμβούλια. Επίσης θεωρεί ασήμαντο το ποσό των 1.000 και των 2.000 €, που έχουν να διαχειριστούν οι Τ.Κ.
Επεσήμανε επίσης την έλλειψη κονδυλίων για την πολιτιστική αποκέντρωση της περιφέρειας.
Τέλος άσκησε κριτική για τα κονδύλια που διατίθενται για την σχολική στέγη, την έλλειψη κωδικών για σεμινάρια και ημερίδες για την «ναυαρχίδα» των προϊόντων μας που είναι το λάδι και η ελιά Καλαμών και για τα ποσά που διατίθενται για την οδοποιία, τα οποία είναι ελάχιστα για να καλύψουν τις ανάγκες του Δήμου.

Σχετικές αναρτήσεις

admin2020

Live Street Food Festival Πολυλόφου

admin2020

«Απόφαση Περιφερειακής Επιτροπής για το αρδευτικό δίκτυο Τρικόρφου»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies