Μεσσηνίας

«Ευρεία σύσκεψη για αθλητικά και πολιτιστικά έργα»

Ευρεία σύσκεψη, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και συζητήθηκαν θέματα έργων κατηγορίας αθλητισμού και πολιτισμού. Στην σύσκεψη, εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, συμμετείχαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Αθλητισμού Βασίλης Σιδέρης και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα. Επίσης παρευρέθηκαν πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου – Νέστορος, Τριφυλίας, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης.
Όσον αφορά τα έργα αθλητισμού συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα σε εξέλιξη έργα των Δήμων της ΠΕ Μεσσηνίας, αλλά και αυτά που είναι ώριμα μελετητικά ή σχεδιάζονται να μελετηθούν. Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες έκδοσης αδειών λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπου αυτές δεν έχουν εκδοθεί, αλλά και το γεγονός της ύπαρξης απινιδωτών σε κάθε αθλητική εγκατάσταση προς χρήση από κατάλληλο προσωπικό σε περίπτωση ανάγκης.
Για τα έργα πολιτιστικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν διεξοδικά οι εκδηλώσεις πολιτιστικής φύσεως που υλοποιούν οι Δήμοι καθώς και τα έργα πολιτισμού που υλοποιούνται ή μελετούνται σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ιστορικών μνημείων ή ευρύτερων χώρων πολιτισμού.
Τέλος από του θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των Δήμων να κατατεθεί σχετικό υπόμνημα με τα έργα και τις δράσεις που συζητήθηκαν, ώστε να κατηγοριοποιηθούν οι ανάγκες που προκύπτουν, ανά τομέα παρέμβασης και να αναζητηθεί πηγή χρηματοδότησης, μέσω διαφόρων προγραμμάτων.

Σχετικές αναρτήσεις

Φωτιά ξέσπασε σε αποθήκη στα Φιλία

admin2020

Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στη στην Καλαμάτα

admin2020

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies