ΕιδησούλεςΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ζητά παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων μέχρι 30 Σεπτέμβρη

«Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και καλούμε το υπουργείο Οικονομικών να ακούσει τον κλάδο και να πάρει άμεσα απόφαση για παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων ΝΠ και ΦΠ και όλων των υποχρεώσεων που συνδέονται με αυτές μέχρι 30/09/2023», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για παράταση μέχρι 31/08 και ώρα 15.00.

 

«Θα γελούσαμε αν η κατάσταση δεν μας προξενούσε οργή. Θυμίζουμε ότι η ΠΟΛ – που εκπροσωπεί τους δεκάδες χιλιάδες μισθωτούς του κλάδου – καθώς και δεκάδες σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων λογιστών απαιτούσαν παράταση έως την 30/9/2023, ώστε να υπάρχει δικαίωμα ανάπαυσης και διακοπών για έναν κλάδο που, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει υποστεί τεράστια πίεση.

 

Παρατήρηση 1: Αποδεικνύεται ότι η “επιτελικότητα” του κράτους δεν έχει κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων και γενικά των πολλών, αλλά τα κέρδη των λίγων -και στην προκειμένη- την άμεση συλλογή φόρων από τους πολλούς.

 

Αυτή η πραγματικότητα εμφανίζεται με τον πλέον τραγικό τρόπο σε κάθε πεδίο. Από το πόσο “επιτελικό” είναι στο να χρηματοδοτεί με δισ. ευρώ ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά να αφήνει απροστάτευτη την ίδια περιοχή από φωτιές και άλλες καταστροφές… από το ότι δίνει φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο με αποτέλεσμα τα φορολογικά έσοδα του κράτους να προέρχονται κατά 95% από λαϊκά στρώματα… μέχρι το πώς αντιλαμβάνεται την ανάγκη για άδεια και διακοπές ενός ολόκληρου κλάδου.

 

Θυμίζουμε ότι φτάσαμε στο σημείο να ζητάμε παράταση, γιατί με ευθύνη της κυβέρνησης και του “επιτελικού κράτους” δεν ήταν έτοιμα εγκαίρως τα αναγκαία εργαλεία, ώστε να μπορεί να ολοκληρωθεί στην ώρα της η εργασία μας σε συνδυασμό με τον όγκο άλλων υποχρεώσεων που φορτώθηκαν στις πλάτες μας και συνοδεύονται από τεράστιες ανακολουθίες και προβλήματα (mydata, διάφορες πλατφόρμες κ.λπ.).

 

Παρατήρηση 2: Η ανακοίνωση του υπουργείου -έστω και για αυτή την παράταση- δόθηκε λίγο μετά από κινητοποίηση λογιστών στο υπουργείο. Μήπως, τελικά, μόνο οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα…;»

 

«Κριτήριο για εμάς είναι οι ανάγκες των εργαζόμενων του κλάδου. Η μείωση του ωραρίου, το δικαίωμα στην ξεκούραση, η προστασία της υγείας (φυσικής και ψυχικής)» σημειώνει η ΠΟΛ

Σχετικές αναρτήσεις

«Αίτημα ανάληψης πολιτικής και νομοθετικής πρωτοβουλίας για τους εργαζόμενους της FTI στην Ελλάδα»

admin2020

D R I N K P I N K 2 0 2 4 Ήρθε και φέτος η ώρα της απόλυτης εκδήλωσης ερυθρωπών οίνων

admin2020

Βασίλης Σιδέρης: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παράδειγμα προς μίμηση για τις άλλες Περιφέρειες στον Αθλητισμό»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies