Μεσσηνίας

Η έλλειψη εργατών γης, από τα σημαντικότερα προβλήμστα που έθεσαν στην Πιπίνα Κουμάντου παραγωγοί και κτηνοτρόφοι

Τα προβλήματα που δημιουργούνται στην παραγωγή των Μεσσηνιακών προϊόντων από την μεγάλη έλλειψη εργατών γης, σε όλες τις αγροτικές περιοχές του νομού μας, ήταν το κεντρικότερο από τα ζητήματα που έθεσαν παραγωγοί και κτηνοτρόφοι, με τους οποίους συναντήθηκε στην Καλαμάτα, η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δικηγόρος, Πιπίνα Κουμάντου.

Η κα Κουμάντου, επισκέφθηκε την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας και επικοινώνησε με την πλειοψηφία των παραγωγών – πωλητών, αλλά και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται εκεί.

Το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης, απασχολεί το σύνολο του αγροτικού κόσμου στην χώρα μας, όμως έχει επηρρεάσει σημαντικά την αγροτική παραγωγή της περιοχής μας, αλλά και την κτηνοτροφία.
Η Η ΗΗ
Η Μεσσήνια υποψήφια βουλευτής ενημέρωσε τους παραγωγούς και κτηνοτρόφους ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ., αναγνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη εργατών γης, αποφάσισε την παράταση έως το τέλος του 2023, της κατά παρέκκλιση διαδικασίας για εισδοχή εργατών γης – πολιτών τρίτων χωρών, ώστε να αμβλυνθεί το πρόβλημα.

«Η έλλειψη εργατικών χεριών προκαλεί σημαντικά προβλήματα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, κάτι που, όπως με ενημέρωσαν, έχει οδηγήσει τόσο σε ραγδαία εκτόξευση των μισθών των εναπομείναντων, όσο και σε μεγάλες αυξήσεις του κόστους παραγωγής», τόνισε η κα Πιπίνα Κουμάντου

Σχετικές αναρτήσεις

Μεγάλος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για μαθητές | Δημήτρης Πτωχός: «Ας κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα με όρους κυκλικής οικονομίας»

admin2020

Την Παναγία Μυρτιδιώτισσα υποδέχθηκε η Πύλος

admin2020

“Γιασεμιά cafe-restaurant” στην Βελίκα

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies