Μεσσηνίας

Η Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας Αρμονία συνεχίζει τις δραστηριότητές της με χορωδιακή συνάντηση αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση.

Η Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας Αρμονία συνεχίζει τις δραστηριότητές της με χορωδιακή συνάντηση αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση.
Την εκδήλωση αυτή οραματίστηκε προ έτους η χορωδία << Ταϋγέτη>> ως σύμπραξη των χορωδιών των τριών πόλεων Σπάρτης, Καλαμάτας και Τρίπολης με την συμμετοχή της χορωδίας Τρίπολης, της Ένωσης Φίλων Μουσικής Καλαμάτας <<Αρμονία>> και του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σπάρτης <<Η Ταϋγέτη>> με σκοπό να παρουσιαστεί και στις τρεις πόλεις για να τιμήσουμε τους αγώνες των προγόνων μας για ανεξαρτησία και ελευθερία.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρόθυμα αποδέχθηκε την συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων και έτσι έχουμε την χαρά να σας την παρουσιάσουμε, έστω και ετεροχρονισμένα λόγω πανδημίας.
Είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και στην απόδοση τιμής στο αδούλωτο ελληνικό πνεύμα και στους αγώνες των ελλήνων ενάντια στον κατακτητή σε όποια χρονική στιγμή και από όποια πλευρά των συνόρων της και αν αυτός εμφανίστηκε.

H ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ιδρύθηκε ως μεικτό τμήμα το Μάρτιο του 1985 από ομάδα Τριπολιτών φίλων της Πολυφωνικής Μουσικής με σκοπό την προαγωγή του χορωδιακού τραγουδιού και γενικότερα της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής κίνησης της Τρίπολης. Σήμερα το σωματείο διατηρεί τέσσερα τμήματα, τη Μεικτή 60μελή χορωδία με μαέστρο την, καθηγήτρια πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών, Αμαλία Γούλα, τη Γυναικεία Νεανική 40μελή χορωδία LA VITA με μαέστρο την, καθηγήτρια πιάνου, Ελένη Αλεξοπούλου, την προπαιδική 60μελή χορωδία τα ΣΚΑΘΑΡΙΑ με μαέστρο, επίσης, την Ελένη Αλεξοπούλου και την παιδική χορωδία τα ΣΠΟΥΡΙΤΙΑ με μαέστρο την, καθηγήτρια πιάνου, Αμαλία Γούλα.
Η Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία» ιδρύθηκε στις αρχές του 1992 με σκοπό να
συμβάλλει στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας. Το μουσικό τμήμα της «Αρμονίας» έχει ως πυρήνα του την 50μελή μικτή τετράφωνη χορωδία. Συμμετέχουν χορωδοί που τους ενώνει το όραμα της
πνευματικής και καλλιτεχνικής έκφρασης, το ποιοτικό τραγούδι, η χορωδιακή μουσική. Μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής Μιχάλης Γαργαλιώνης.
Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σπάρτης «H Ταϋγέτη», με έδρα τη Σπάρτη ιδρύθηκε το 1995 από τη
μαέστρο κ. Φωτεινή Δημάκου-Σακκέτα και έκτοτε διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα της Σπάρτης. Στο σύλλογό λειτουργεί το τμήμα τετράφωνης μικτής χορωδίας με την επωνυμία «Μιχάλης
Μαχαίρας», τρίφωνη γυναικεία χορωδία και τμήμα Μαντολινάτας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μελοποιημένους στίχους του Ρήγα Φεραίου, παραδοσιακά τραγούδια, μελοποιημένα ποιήματα του Ελύτη και τα Γκάτσου, απόσπασμα από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Διον. Σολωμού, την Ωδή του Ανδρέα Κάλβου.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κοινή παρουσίαση και από τις τρεις χορωδίες αποσπασμάτων από τον Ύμνο εις την Ελευθερία του Διονυσίου Σολωμού σε μελοποίηση Νικόλαου Μάντζαρου.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε ήδη με επιτυχία στην Σπάρτη και θα παρουσιαστεί επίσης και στην Τρίπολη.

Στην πόλη μας σας περιμένουμε την ερχόμενη Κυριακή 30 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας ώρα 6μμ
με ελεύθερη είσοδο.
Έχουμε την χαρά και την τιμή να σας παρουσιάσουμε μουσικό αφιέρωμα στους αγώνες του έθνους μας, καθώς παραμένουν επίκαιροι όσο ποτέ οι στίχοι του ποιητή Μίμη Τραϊφόρου που έγραψε το <<Τραγούδι του Γέρου του Μοριά>> κατά την διάρκεια του Ελληνικού Εμφυλίου : << Βγες απ΄ τον τάφο Θοδωρή Κολοκοτρώνη, κι αδέρφια κάνε όλους τους Έλληνες ξανά>>

Σας περιμένουμε!

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE: Τα αποκαλυπτήρια της προσωπογραφίας του ήρωα Γρ. Δικαίου Φλέσσα ή Παπαφλέσσα στη Δραΐνα

admin2020

Live Παγκόσμια Ημέρα Χορού στην Μεσσήνη

admin2020

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies