Μεσσηνίας

Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών στο Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμάτας

Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης τελέσθηκε απόψε Μεγάλη Πέμπτη, η Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών του Χριστού, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας.
Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.
Μέσα από το τελετουργικό της Ακολουθίας οι πιστοί βίωσαν τα γεγονότα της κορύφωσης του Θείου δράματος, φέρνοντας στη μνήμη τους όσα υπέμεινε ο Χριστός για τη σωτηρία του ανθρώπου.
Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο Θείο Πάθος, ως απαρχή μιας νέας αναστάσιμης και φωτισμένης πορείας. Προέτρεψε δε τους πιστούς ακολουθώντας το παράδειγμα του Χριστού να επιδεικνύουν πάντα αυτήν την θυσιαστική αγάπη.
Παρέστησαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου το 13ο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη

admin2020

Συνέντευξη Τύπου για την έναρξη του 13ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

admin2020

Πρόσκληση στους Τελικούς του Final‑4 Κορασίδων Κ‑18 της ΕΣΠΕΠ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies