Κορίνθου

“Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την Κρίση και θα αναδυθεί πιο Ισχυρή από ποτέ”

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Τελειώνει μια χρονιά, που κανένας από εμάς δεν θα μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξή της. Η παγκόσμια υγειονομική κρίση μας έφερε αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες υγειονομικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, όπου η υγειονομική αιρεσιμότητα αποτέλεσε και εν μέρει ακόμα αποτελεί κυρίαρχη παράμετρο για την χάραξη των κυβερνητικών μας δράσεων .
Κληθήκαμε μέσα σε ένα ρευστό περιβάλλον, να προτάξουμε την προστασία της Δημόσιας Υγείας προφυλάσσοντας με κάθε τρόπο την ανεκτίμητη αξία της ανθρώπινης ζωής. Γνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη όψη πολιτικής υπευθυνότητας δεν επρόκειτο να έρθει χωρίς οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Ένα οικονομικό και κοινωνικό κόστος που προέκυψε από την βίαιη και απότομη διακοπή του οικονομικού κύκλου σε παγκόσμιο επίπεδο και είχε ως αποτέλεσμα στο ήδη ταλαιπωρημένο σώμα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας από τη δεκαετή κρίση, να ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας περαιτέρω επιβάρυνσης και εξάντλησης. Η δύσκολη επίλυση αυτής της εξίσωσης δεν ήταν και δεν είναι μια εύκολη υπόθεση για κανένα κράτος και για καμία κυβέρνηση στον κόσμο. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο ή δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα ή έχει για άλλη μια φορά αυταπάτες ή αναζητά σημαίες ευκαιριακής κομματικής εκμετάλλευσης.
Απέναντι σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία ενεργοποιήσαμε μέτρα 31 δις, για να στηρίξουμε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα. Στην Κορινθία μόνο, διατέθηκαν για επιχειρήσεις και εργαζόμενους περισσότερα από 106 εκατομμύρια ευρώ. Ποτέ άλλοτε ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει βιώσει το Κράτος ως αρωγό δίπλα του.
Κυρίαρχος στόχος και στρατηγική μας επιλογή ήταν η διατήρηση των θέσεων εργασίας και όχι η επιδότηση των θέσεων ανεργίας. Η ανάσχεση του ήδη υψηλού ποσοστού ανεργίας που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα τρομαχτικά διαλυτικό φαινόμενο για την δομική σύσταση της ελληνικής οικονομίας, πιθανόν με ανυπέρβλητες δυσκολίες ανάταξης, αποτέλεσε το σημείο αναφοράς στην μάχη που δίνουμε. Και τα νούμερα αποδεικνύουν ότι καταφέραμε να μην μετατραπεί το τσουνάμι της πανδημίας σε τσουνάμι της ανεργίας με ανυπολόγιστες κοινωνικές συνέπειες. Παράλληλα και συνεχίζοντας το μεταρρυθμιστικό μας έργο αλλά και την συνετή δημοσιονομική πολιτική ενάντια στις φωνές Τύπου «δώστα όλα εδώ και τώρα», καταφέραμε να διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό και την ομαλή δανειοδότηση μας από τις αγορές με ιστορικά χαμηλά ποσοστά επιτοκίων, ώστε να μην μετατραπεί η υγειονομική κρίση σε κρίση εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και κατ’ επέκταση σε κρίση ρευστότητας.

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,
δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ωραιοποίησης της δύσκολης κατάστασης που έφερε αυτή η παγκόσμια υγειονομική κρίση, στην ελληνική οικονομία και στην ελληνική κοινωνία. Το μόνο περιθώριο που υπάρχει είναι για περισσότερη και ποιοτικότερη εργασία. Το πράττουμε και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε και στο τέλος θα τα καταφέρουμε.
Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την Κρίση και θα αναδυθεί πιο Ισχυρή από ποτέ.

Σχετικές αναρτήσεις

Περιφερειακή Επιτροπή | Χρ. Λαμπρόπουλος: «Ομόφωνες αποφάσεις σε έργα Πολιτικής Προστασίας και ελέγχων»

admin2020

Σχέδιο Δράσης για την καταπολέμηση και τον περιορισμό της εξάπλωσης του επιβλαβούς οργανισμού προτεραιότητας Spodoptera frugiperda

admin2020

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΕΣΒΗ ΑΡΜΕΝΙΑΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies