Κορίνθου

Η Κόρινθος στο Παγκόσμιο Δίκτυο «LearningCities»

Β.Νανόπουλος: «Επενδύουμε στον Πολιτισμό, τον Τουρισμό και την Εκπαίδευση»
το μήνυμα του Δημάρχου Κορινθίωνστην σημερινή εκδήλωση επίσημης ένταξης

Ο Δήμος Κορινθίων είναι στην ευχάριστη θέση ν ανακοινώσει την ένταξη της πόλης της Κορίνθου στο Παγκόσμιο Δίκτυο της Unesco«Οι Πόλεις που μαθαίνουν»! Η υποψηφιότητα της Κορίνθου είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ που εγκρίθηκε από ολόκληρη τη χώρα στο Δίκτυο των 55 νέων συνολικά πόλεων που εντάχθηκαν για το έτος 2020 από 27 χώρες του κόσμου!

Σήμερα το μεσημέρι (14:30 ώρα Ελλάδος)πραγματοποιήθηκε η τελετή ένταξης των νέων μελών με τον Δήμαρχο Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλο να μεταφέρει την ικανοποίηση του για την ένταξη αυτή, να παρουσιάζει την πόλη και να καταγράφει τα οφέλη μιας τέτοιας συμμετοχής για την πρωτεύουσα Κόρινθο και το δήμο Κορινθίων συνολικά.
«Η Κόρινθος είναι μια πόλη με μεγάλη ιστορία και πολλά υποσχόμενο μέλλον! Στο δήμο μας έχουμε τρείς πυλώνες, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Αυτό είναι το όραμά μας για την πόλη και επενδύουμε σε αυτούς τους τρείς πυλώνες και προς τούτο ελπίζουμε πως με την στήριξη του Δικτύου «Learningcities» θα υιοθετήσουμε τις καλύτερες πρακτικές και θα τις εφαρμόσουμε ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών της πόλης μας. Θα μοιραστούμε με τις άλλες πόλεις του δικτύου τις δικές μας καλύτερες πρακτικές, όλα όσα «έρχονται» από τη μακρά ιστορία και την εκπαίδευση μας» σημείωσε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του Δήμαρχος Κορινθίων. Η Κόρινθος με την ιδιότητα μέλους, εντάσσεται σε ένα παγκόσμιο δίκτυο του οποίου στόχος είναι η υποστήριξη καιη επιτάχυνση της πρακτικής της διά βίου μάθησης. Η Δια Βίου Μάθηση είναι μια διαδικασίααναπτυξιακήπουθαοδηγήσεισε μιαπόληχωρίςαποκλεισμούς, ασφαλή, ανθεκτική πουέχειωςόραματηνκοινωνικήσυνοχή, τηνοικονομικήκαιπολιτιστικήευημερία, τηνβιώσιμηανάπτυξη.

Το μήνυμα του Δημάρχου Κορινθίων:

Σχετικές αναρτήσεις

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ‘’ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ΄΄ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΡΑΧΑΤΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

admin2020

Απαγόρευσης Κυκλοφορίας για την Παρασκευή 19.07.2024

admin2020

Έρευνα για την Κοινωνική Οικονομία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη δική σας συμμετοχή

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies