ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και οργανώσεις απαντούν στις δηλώσεις για “επαγγελματίες ομοφυλόφιλους” του συνηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια

Απάντηση στον χαρακτηρισμό “επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι” που χρησιμοποίησε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας δίνουν με ανακοίνωσή τους η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και οργανώσεις.

Επισημαίνουν πως “Κάθε σεξουαλικός προσανατολισμός δεν εγγυάται κανενός είδους συναίνεση σε σεξουαλικές πράξεις και, φυσικά, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα εναντίον της ηθικής ακεραιότητας και αξιοπιστίας κάποιου ατόμου. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον Δημήτρη Λιγνάδη δε σχετίζονται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό των θυμάτων, αλλά με τον βιασμό ανηλίκων ατόμων”.

σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του πελάτη του, με την κατηγορία των κατ’ εξακολούθηση βιασμών, στηρίζεται σε μαρτυρίες “επαγγελματιών ομοφυλοφίλων” με πολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικά κίνητρα.

Προχωρώντας στις δηλώσεις αυτές, ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη επιδιώκει την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των θυμάτων και μαρτύρων, με ακραία ομοφοβικό και σεξιστικό λόγο. H επίθεση σε μειονότητες και ευάλωτες ομάδες αποτελεί συνήθη τακτική ατόμων που επιχειρούν να αποτρέψουν περαιτέρω μαρτυρίες από το να βγουν στο φως στιγματίζοντας τα θύματα.

Επιπλέον, πρέπει (δυστυχώς) να τονιστεί ότι η εργασία ενός ατόμου στην παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών σε καμία περίπτωση δε συνεπάγεται την εκ προοιμίου συναίνεσή του σε σεξουαλικές πράξεις. Αυτού του είδους οι τοποθετήσεις προσβάλλουν τον ίδιο τον Αλέξη Κούγια που τολμά να τις επαναφέρει στη σφαίρα του δημόσιου λόγου, εν έτει 2021.

Ως ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις: Είμαστε εδώ και θα στεκόμαστε στο πλευρό των επιζώντων ατόμων της σεξουαλικής κακοποίησης ως το τέλος.

Θαυμάζουμε το κουράγιο των ανθρώπων αυτών να σταθούν απέναντι στην πατριαρχία, την έμφυλη βία και την κακοποίηση και να ‘’φωνάξουν’’ την αλήθεια τους, για να αντιληφθούμε συνολικά ως κοινωνία ότι τα θύματα δεν ευθύνονται σε τίποτα και για να μην υπάρξουν άλλα θύματα στο μέλλον.

Είμαστε εδώ για να τονίσουμε πως η σεξουαλική βία ξεπερνά κάθε όριο ανοχής μας.

Σχετικές αναρτήσεις

Π.Ε. Γεωγραφίας: Θέση εργασίας στον ΕΛ.Γ.Ο. Δήμητρα

admin2020

ΙΩΝ: “Εργασία στο Τοπίο” – Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφία στο Χώρο Τέχνης Ηώς την Τρίτη 11/6/2024

admin2020

«Η Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας 7 – 9 Ιουνίου 2024 στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies