Μεσσηνίας

Η Πιπίνα Κουμάντου στο Μοναστήρι της Αγιάς στη Μεταξάδα: «Διέγνωσα την αγωνία των νέων ανθρώπων που κατοικούν στα ορεινά»

Δεκάδες νέοι άνθρωποι με τις οικογένειές τους, αλλά και μεγαλύτεροι όλων των ηλικιών, παρευρέθηκαν στον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου στο μεταβυζαντινό ομόνυμο Μοναστήρι στην Μεταξάδα, του Δήμου Πύλου – Νέστορος, το οποίο επισκέφθηκε και η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δικηγόρος, Πιπίνα Κουμάντου.

Σε ένα μοναδικό τοπίο η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται στους ανατολικούς πρόποδες της κορυφής της Αγιάς, της Κοινότητας Μεταξάδας. Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέσθηκε η εορταστική λειτουργία, με τον κόσμο να συρρέει στο «Μοναστήρι της Αγιάς».

Αμέσως μετά, ακολούθησε γλέντι, όπου η κα Κουμάντου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παρευρισκόμενους για τις ανησυχίες τους και τα προβλήματα του τόπου τους.

Η έλλειψη βασικών υποδομών ταλαιπωρεί σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Αγωνιούν για τις παροχές και τις υπηρεσίες που μπορεί να έχουν, κυρίως υγείας, για τα παιδιά τους, τους ηλικιωμένους και τα υπόλοιπα μέλη των οικογενιών τους, καθώς οι αποστάσεις για να έχουν πρόσβαση στα κύρια αστικά κέντρα του νομού είναι μεγάλες. Τα προβλήματα δε, επιδεινώνονται από το προβληματικό οδικό δίκτυο που κάνει τις αποστάσεις ακόμα μεγαλύτερες.


«Διέγνωσα την μεγάλη αγωνία νέων ανθρώπων που εγκατέλειψαν την Αθήνα για να ενισχύσουν την γεννέτειρά τους και να μεγαλώσουν τα παδιά τους στη Μεσσηνιακή γη με την έλλειψη υποδομών να τους δημιουργεί ανασφάλεια. Χρειαζόμαστε μια συγκροτημένη ορεινή πολιτική, όπως αυτή που έχει στο σχεδιασμό της η Νέα Δημοκρατία και εφαρμόζει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, που να περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Θα ενώσω την φωνή μου με την φωνή τους, ώστε τα προβλήματά τους να φτάσουν εκεί που πρέπει και να δρομολογηθούν λύσεις», τόνισε η κα Πιπίνα Κουμάντου.

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE: ΤΟ πανηγύρι του Αστέρα Βαλύρας

admin2020

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου διεξήχθη το 2ο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα

admin2020

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies