Κορίνθου

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΑΒΗΣ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Μετά από 13 χρόνια και μετά από αίτημα δημοτών έγινε το βράδυ της Τετάρτης, δημοτικό συμβούλιο στο Ζευγολατιό με μοναδικό θέμα τα προβλήματα και την διαχείριση του νερού για την ύδρευση.
Για μία ακόμα φορά όμως, παρακολουθήσαμε τον επι 13 χρόνια, δήμαρχο και αποκλειστικό υπεύθυνο για τον εφιάλτη που ζούμε να μην βρίσκει έστω δύο λέξεις για να απολογηθεί, ακόμα και να δικαιολογηθεί, για την πλήρη απραξία στο θέμα του νερού.
Ακούσαμε τον δήμαρχο κ.Παπακυριάκο, να εξαγγέλλει, υποσχέσεις για το μέλλον, ενώ δεν είχε τίποτα σίγουρο για το παρών και ενώ το καλοκαίρι έρχεται με απειλητικές διαθέσεις και την λειψυδρία να αποτελεί ήδη μία τραγική καθημερινή πραγματικότητα.
Για μία ακόμα φορά, διαπίστωσαν οι πολίτες που γέμισαν την αίθουσα του Γυμνασίου Ζευγολατιού, ότι δεν υπάρχει κανένας σοβαρός σχεδιασμός, καμία ολοκληρωμένη μελέτη και όλα έχουν αφεθεί, στον Θεό, στην τύχη και στην γραφειοκρατία.
Την τελευταία στιγμή και πάλι τρέχουν να βρούν άρον-άρον μερικά κυβικά νερού, από εδώ και από εκεί, για να ξεπεράσουν εκλογικά το…προεκλογικό καλοκαίρι που έρχεται.
Την τελευταία στιγμή περιμένουν χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών και ενώ ο δήμος είναι ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για να μπορέσουν να προλάβουν και να φτιάξουν αγωγούς μεταφοράς νερού.
Αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν κυριολεκτικά μία τρύπα στο νερό…!
Μία δημοτική αρχή σε πλήρη αμηχανία, που δεν μπορεί να βρεί καμία ουσιαστική λύση και αναζητά μαγικές λύσεις από τους πολίτες!!!
Ακουσον-Ακουσον!
Ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ Θανάσης Μανάβης, απέδειξε ότι ενώ γνώριζαν από το 2011 ότι έρχεται ο εφιάλτης της λειψυδρίας, δεν ασχολήθηκαν καθόλου, δεν έψαξαν και δεν βρήκαν λύσεις με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2022, στο Ζευγολατιό και άλλα χωριά να μείνουν σπίτια 80 ημέρες χωρίς νερό..!!!
Ο Θανάσης Μανάβης κατέθεσε ενώπιον των δημοτικών συμβούλων και των πολιτών ολοκληρωμένο σχέδιο με 10 ενέργειες που θα εξασφαλίσουν διπλάσιες ποσότητες νερού από τις σημερινές και θα μοιράσουν δίκαια το νερό σε όλα τα σπίτια του δήμου.
Οι προτάσεις της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ αποτελούν λύση γιατί είναι επιστημονικά και τεχνικά τεκμηριωμένες και αποτέλεσμα συνεργασίας με ειδικούς και επιστήμονες, οι οποίοι έχουν επίγνωση του προβλήματος και των απαιτήσεων του δήμου, για νερό.
Αν έστω και μέρος των προτάσεων Μανάβη είχαν υλοποιηθεί τα 13 χρόνια δημοτικής αρχής του κ.Παπακυριάκου, το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης νερού, θα ήταν σήμερα, λιγότερο πιεστικό και τραγικό για τους πολίτες.
Δυστυχώς δεν έγινε το παραμικρό και πάλι βρισκόμαστε στο έλεος του Θεού!
Η δημοτική αρχή του κ.Παπακυριάκου, δεν έχει λύσεις, δεν μπορεί να βρεί λύσεις γιατί 13 χρόνια δεν προσπάθησε να αντιμετωπίσει την λειψυδρία.
Η καταλυτική παρουσία του Θανάση Μανάβη και των δημοτικών του συμβούλων είναι η μόνη αισιόδοξη πλευρά αυτής της συνεδρίασης, γιατί υπάρχει σχέδιο, υπάρχει γνώση, υπάρχουν οι άνθρωποι να το υλοποιήσουν και εξασφαλίσουν νερό για τους πολίτες, όχι παρακαλώντας την τελευταία στιγμή, αλλά δουλεύοντας από την πρώτη ημέρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies