ΚοινωνικάΜεσσηνίας

Θα ηχήσουν οι σειρήνες σήμερα σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων-23»

Στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων -23» θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, οι σειρήνες θα ηχήσουν στις 11 το πρωί της Δευτέρας για ένα λεπτό, ενώ πέντε λεπτά αργότερα θα ηχήσει και πάλι για ένα λεπτό η λήξη συναγερμού.

Στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί ξανά συναγερμός για υποτιθέμενη επίθεση με χημικά όπλα, διάρκειας δύο λεπτών, ενώ πέντε λεπτά αργότερα θα σημάνει η λήξη.

ΓΕΕΘΑ: Επεισόδιο πιθανής ασύμμετρης απειλής από αέρος -Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «Παρμενίων-23»
Αναλυτικά το πρόγραμμα της δοκιμαστικής ενεργοποίησης ου συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, την Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

«Στο πλαίσιο της Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», θα πραγματοποιηθεί
δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, την Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023.

Ο προγραμματισμός ενεργοποίησης προβλέπει τα ακόλουθα:

Ώρα 11:00 σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
Ώρα 11:05 σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Ώρα 11.30 σήμανση προειδοποιητικού συναγερμού ΧΒΡΠ (Χημικά,Βιολογικά, Ραδιολογικά και Πυρηνικά περιστατικά) απειλής για χρονική διάρκεια 120 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
Ώρα 11:35 σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Ταυτόχρονα με την ήχηση των σειρήνων συναγερμού, θα πραγματοποιηθεί ήχηση των καμπανών των Ιερών Ναών σε όλη την Επικράτεια με σειρά βραχέων κωδωνισμών σε ταχύ ρυθμό διάρκειας 3 λεπτών.

Σχετικές αναρτήσεις

5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

admin2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΕΕ

admin2020

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies