Θ. Βασιλόπουλος: «Ξεκάθαρα υπέρ της ανάπλασης στην πλατεία Υπαπαντής και της ανάδειξης των αρχαίων»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος με θέμα την υπόθεση των αρχαίων στην περιοχή της Υπαπαντής. Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να καταστεί δυνατή, παράλληλα με την ανάπλαση, η σωστική ανασκαφή των αρχαίων που βρίσκονται στην περιοχή της Υπαπαντής, ενώ εξέφρασε ισχυρή πολιτική βούληση προς αυτή την κατεύθυνση.

Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε στην καταλυτική ενημέρωση και τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση – Κεχαγια και τα οποία σε σχέση με τη θέση των αρχαίων καταδεικνύουν ότι τα αρχαία δεν βρίσκονται στο χώρο της πλατείας αλλά κάτω από το ρείθρο του νότιου πεζοδρομίου και επί της οδού Θέμελη, καθώς κι ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες της εποχής και με τα ιστορικά ντοκουμέντα η ύπαρξη άλλων αρχαίων στο χώρο της πλατείας συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, αφού ούτε και το 1960 είχαν βρεθεί στο χώρο της πλατείας από τους αρχαιοφύλακες.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ

Ο Δήμαρχος ήταν επικριτικός για τη στάση και τη ρητορική της αντιπολίτευσης, ξεκαθαρίζοντας τη θέση τη δική του και της Δημοτικής Αρχής. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Βασιλόπουλος τάχθηκε υπέρ της ανάδειξης των αρχαίων που βρίσκονταν σε κατάχωση μέσω σωστικής ανασκαφής χωρίς να απειλείται η χρηματοδότηση και η τύχη του πολυπόθητου έργου της ανάπλασης, αφού έτσι κι αλλιώς σύμφωνα με τα νέα στοιχεία δεν διαφαίνεται κάποια αλληλεπίδραση του ενός από το άλλο και υπέρ της περαιτέρω διερεύνησης και εντοπισμού της θέσης των αρχαίων με τη συνέργεια και πολύτιμη συνεπικουρία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας προκειμένου η υπόθεση να πάρει επιτέλους το δρόμο της.

“Προχωράμε με συνέπεια, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο κ. Βασιλόπουλος διαβεβαιώνοντας πως και η ανάπλαση της πλατείας θα γίνει και η ανάδειξή των αρχαίων θα πάρει το δρόμο της εντός της παρούσης θητείας.