Καλαμάτα: Αθώοι οι αγρότες που κατηγορούνταν για “παρακώλυση συγκοινωνίας” κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων

Αθώοι κρίθηκαν την Τετάρτη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, οι 33 αγρότες που κατηγορούνταν για “παρακώλυση συγκοινωνίας” κατά τη διάρκεια κινητοποίησης και αποκλεισμού του εθνικού οδικού δικτύου το 2016.

‘Yστερα από ένσταση του συνηγόρου υπεράσπισής τους, Αντώνη Κατσά, ότι η κατηγορία που είχε αποδοθεί στους αγρότες ήταν αβάσιμη (μετά από τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που έγινε το 2019), οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν χωρίς να γίνει η δίκη. Ο Αντώνης Κατσάς σε δηλώσεις του τόνισε ότι πρόκειται για σημαντική απόφαση που θα αποτελέσει μπούσουλα για ανάλογες αποφάσεις στα δικαστήρια της χώρας και υπογράμμισε πως πέρα από τη νομική σημασία, κανείς δεν μπορεί να κάμψει το φρόνημα των αγροτών, αλλά και κάθε εργαζόμενου, όταν διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξή τους ως κοινωνικής τάξης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Πελοποννήσου, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, χαιρέτησε την απόφαση, τόνισε πως “τα αγροτοδικεία και οι διώξεις συνεχίζονται και πως οι αγρότες δεν έχουν άλλο δρόμο από τις κινητοποιήσεις όταν εξαθλιώνονται από την υπερφορολόγηση, τους πλειστηριασμούς, το κόστος καλλιέργειας και τις ζημιές που παθαίνουν από διάφορα αίτια”.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ