ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Υποβαθμίστηκε το 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος

Στην υποβάθμιση του 6θέσιου δημοτικού σχολείου Ασπροχώματος, προχώρησε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

 

Αποτέλεσμα της απόφασης είναι να γίνεται σύμπτυξη τάξεων και να χάνεται και μια θέση εκπαιδευτικού.

 

«Η απόφαση αυτή πάει κόντρα κυρίως σε οικογένειες και παιδιά που κάνουν μια σημαντική προσπάθεια να ξεφύγουν από ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δημήτρης Οικονομάκος, υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τονίζοντας ότι στο σχολείο αυτό πραγματοποιείται εξαιρετικό έργο που έχει σαν αποτέλεσμα πολλά παιδιά Ρομά να τελειώνουν το δημοτικό και αρκετά από αυτά τώρα να φοιτούν σε Πανεπιστήμια. Αυτό απαιτεί συγκεκριμένες συνθήκες διδασκαλίας και σίγουρα όχι την ένωση 2 τάξεων που θα φέρει σε πολύ δύσκολη κατάσταση μαθητές και δασκάλους.

Στην δήλωσή του ο Δ. Οικονομάκος αναφέρει: «Στο σχολείο του Ασπροχώματος φοιτούν παιδιά Ρομά στο 100% που ανήκουν μάλιστα στις Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες που σημαίνει πως ένας μαθητής αντιστοιχεί σε τρεις. Στην ερώτηση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος μας απάντησε πως αν έχει πάνω από 50 μαθητές το σχολείο θα παραμείνει εξαθέσιο, απάντηση που περιμένουμε να υλοποιηθεί αφού το σχολείο αγγίζει τα 70 περίπου παιδιά.

 

Σκοπός της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι να ενισχύονται αυτά τα σχολεία και όχι να αποδυναμώνονται. Η παιδεία είναι ένα από τα εργαλεία που μαζί με άλλα στοιχεία (εργασία, στέγη κ.α ) θα μπορούν να είναι ανάχωμα στην φτώχεια, στην περιθωριοποίηση και στην εγκληματικότητα. Η απόφαση αυτή πάει κόντρα κυρίως σε οικογένειες και παιδιά που κάνουν μια σημαντική προσπάθεια να ξεφύγουν από ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον. Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς να υψώσουνε τείχος προστασίας στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Απαιτούμε από τη Περιφερειακή – Δημοτική Αρχή να πιέσουν με κάθε τρόπο να μην περάσει αυτή η απαράδεκτη εισήγηση».

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies