Καταγγέλλεται καθεστώς τρόμου στη Σελόντα

Τις «επιχειρήσεις εκκαθάρισης» της εργοδοσίας της «ΣΕΛΟΝΤΑ» τις τελευταίες ημέρες, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι «απολύει όποιον τόλμησε να διεκδικήσει έστω και το ελάχιστο» και υπογραμμίζει πως «οι συγκεκριμένες ενέργειες της εργοδοσίας ξεσκεπάζουν και την υποκριτική στάση της κυβέρνησης που μίλησε για δήθεν προστασία των εργαζομένων και δήθεν απαγόρευση των απολύσεων, λόγω της έκτακτης κατάστασης με την πανδημία».

Επίσης, τονίζει πως «στην επιθετικότητα, στην εκδικητικότητα και τον κυνισμό της εργοδοσίας, απαντάμε με οργάνωση και μαζικοποίηση του Συνδικάτου μας. Έχουμε πολύτιμη πείρα από τα προηγούμενα χρόνια και γνωρίζουμε πολύ καλά τις επιδιώξεις του, που είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τις δικές μας ανάγκες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το ΔΣ του Συνδικάτου καταγγέλλει τις “επιχειρήσεις εκκαθάρισης” της εργοδοσίας του ομίλου “ΣΕΛΟΝΤΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ”. Μετά την απόλυση την Παρασκευή 22/05 στις εγκαταστάσεις της Ν. Επιδαύρου, ακολούθησε και άλλη την Τρίτη 26/05. Ο όμιλος, που έχει επιδοτηθεί με κρατικό χρήμα από τη φορολογία του λαού, που έχει υπέρογκους τζίρους και αμύθητα κέρδη από την ανελέητη εκμετάλλευση των εργαζομένων, τώρα με συγκεκριμένη και στρατηγική στόχευση, απολύει όποιον τόλμησε να διεκδικήσει έστω και το ελάχιστο.

Αφ’ ενός για να απαλλαγεί από ενοχλητικές φωνές, αφ’ ετέρου για να αντικαταστήσει παλιότερους και πιο ακριβούς εργαζόμενους με φθηνούς εργολαβικούς, το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο που νομοθέτησαν οι κυβερνήσεις, πετά στο δρόμο και την ανεργία εργάτες. Τα πάντα θυσιάζονται, ακόμα και οι ζωές μας, στο βωμό της μεγαλύτερης δυνατής κερδοφορίας και του σφοδρού ανταγωνισμού των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες της εργοδοσίας ξεσκεπάζουν και την υποκριτική στάση της κυβέρνησης που μίλησε για δήθεν προστασία των εργαζομένων και δήθεν απαγόρευση των απολύσεων, λόγω της έκτακτης κατάστασης με την πανδημία. Στην πραγματικότητα βρήκαν την ευκαιρία για τσακίσουν ό,τι είχε απομείνει από εργασιακό δικαίωμα μετά την πρόσφατη δεκαετή κρίση.

Η δίκαιη κατανομή των βαρών της νέας κρίσης, που διακηρύττει η κυβέρνηση, σημαίνει νέα μόνιμα αντεργατικά μέτρα, απολύσεις και ανεργία για τους εργαζόμενους, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τώρα δεν χωρούν ούτε δισταγμοί ούτε ταλαντεύσεις. Στην επιθετικότητα, στην εκδικητικότητα και τον κυνισμό της εργοδοσίας απαντάμε με οργάνωση και μαζικοποίηση του Συνδικάτου μας. Έχουμε πολύτιμη πείρα από τα προηγούμενα χρόνια και γνωρίζουμε πολύ καλά τις επιδιώξεις του, που είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τις δικές μας ανάγκες.

Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς τους!

Να απαιτήσουμε και να επιβάλουμε:

  • Να πάρουν πίσω όλες τις απολύσεις.
  • Να καταργηθούν οι αντεργατικές διατάξεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι των προηγούμενων χρόνων.
  • Να υπογραφεί κλαδική ΣΣΕ με αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή/
  • Να διασφαλιστούν ουσιαστικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Όλες και όλοι μια γροθιά, με το Συνδικάτο μας, λέμε όχι στην τρομοκρατία, όχι στις απολύσεις, ναι στη ζωή με σύγχρονα δικαιώματα».