Μεσσηνίας

Καταγγέλλουμε τις αυταρχικές πρακτικές της ΠΑΣΠ Καλαμάτας.

Ένα μηνα μετά τις φοιτητικές εκλογές η ΠΑΣΠ δεν επιτρέπει στο BLOCO Καλαμάτας να έχει συνδικαλιστική παρουσία εντός του πανεπιστημίου. Με διάφορες προφάσεις αποφεύγει να ορίσει Δ.Σ. για την ανακατανομή των χώρων, θεωρώντας τον φοιτητικό σύλλογο τσιφλίκι της.

Σήμερα το BLOCO πραγματοποίησε παρέμβαση για την επίθεση που δέχθηκε την Τρίτη 14/6 μέλος του Δ.Σ. της σχολής από οργανωμένους φασίστες. Γύρω στις 10:30, περίπου 30 τραμπούκοι της ΠΑΣΠ επιχείρησαν με το έτσι θέλω να κατεβάσουν τις αφίσες του BLOCO με την πρόφαση οτι ο χώρος τους ανήκει.

Όποιος έχει υπάρξει έστω και μια μέρα στο πανεπιστήμιο της Καλαμάτας θα διαπιστώσει ότι η ΠΑΣΠ έχει καταλάβει σχεδόν ολόκληρο τον χώρο του πανεπιστημίου μην επιτρέποντας με διάφορες προφάσεις στις άλλες πολιτικές δυνάμεις να έχουν πολιτικό χώρο έκφρασης.

Αυταρχικές λογικές επιβολής και επίδειξης δύναμης δεν έχουν καμία σχέση με το δημοκρατικό πανεπιστήμιο. Είναι ακριβώς οι ίδιες λογικές με τις οποίες η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να επιβάλει την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στις σχολές.

Καταγγέλλουμε τις αυταρχικές πρακτικές της ΠΑΣΠ Καλαμάτας. Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη παράταξη συμπεριφέρεται με καθεστωτικό τρόπο. Προεκλογικά απέκλεισε το BLOCO απο τις φοιτητικές εκλογές στην σχολή ΔΕΟ, ενώ είχε πραγματοποιήσει αντίστοιχη επίθεση αποκλεισμού. Όσο και αν θέλουν να μας αποκλείσουν απο το πανεπιστήμιο τα παιδιά του Ανδρουλάκη δεν θα τα καταφέρουν. Το BLOCO Καλαμάτας ήρθε στην πόλη για να μείνει και να παλέψει μαζί με τους φοιτητές να διεκδικήσει καλύτερους όρους σπουδών.

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE: Τα αποκαλυπτήρια της προσωπογραφίας του ήρωα Γρ. Δικαίου Φλέσσα ή Παπαφλέσσα στη Δραΐνα

admin2020

Live Παγκόσμια Ημέρα Χορού στην Μεσσήνη

admin2020

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies