Κορίνθου

Καταγγελία για το κλείσιμο των καταστημάτων ΣΠΑΚ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ανακοίνωση-καταγγελία

Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Κορινθίας καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της εργοδοσίας της κορινθιακής αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΣΠΑΚ να προχωρήσει σε μία νυχτή, την προηγούμενη Δευτέρα, στο κλείσιμο των καταστημάτων της πετώντας ουσιαστικά στο δρόμο 85 εργαζόμενους.
Για χρόνια οι ιδιοκτήτες της εν λόγω αλυσίδας θησαύριζαν στις πλάτες των εργαζομένων, όπως άλλωστε κάνουν όλες οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ. Με τους μισθούς πεινάς, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα ωράρια λάστιχο, την εντατικοποίηση. Και τώρα τους πετάει σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Αυτοί οι εργαζόμενοι είναι που λίγους μήνες πριν ήταν οι ήρωες που δούλευαν χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας για την υγεία τους με εξαντλητικά ωράρια και τώρα βρίσκονται στο δρόμο της ανεργίας. Το θράσος της μάλιστα φτάνει μέχρι του σημείου να κάνει παζάρια για την αποζημίωση που δικαιούνται οι εργαζόμενοι λόγω λέει της έλλειψης ρευστότητας. Ενώ κουβέντα δεν κάνει για τα δεδουλευμένα τους.
Ο σκληρός ανταγωνισμός ανάμεσα στις αλυσίδες του κλάδου για τη μεγαλύτερη ισχυροποίηση τους, που οδηγεί σε τέτοια φαινόμενα κλεισίματος εξαγορών και τα λοιπά, δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα των εργαζομένων που ματώνουν καθημερινά για τα κέρδη των λίγων. Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Κορινθίας θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, θα πρωτοστατήσει στον αγώνα για τα δικαιώματά τους, απαιτώντας άμεσα:

• Να αποδοθούν όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και τα επιδόματα που δικαιούται
• Να δοθεί η αποζημίωση τους μέχρι το τελευταίο ευρώ
• Κανένας εργαζόμενος χωρίς δουλειά, να επαναπροσληφθούν από την καινούργια εταιρεία σε πιθανή εξαγορά των σπακ χωρίς καμία δυσμενή μεταβολή στην εργασιακή τους σχέση

Παράλληλα το σωματείο μας στηρίζει και όλους εκείνους τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, μικροεμπόρους προμηθευτές της εν λόγω αλυσίδας που θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση αφού οφείλει και σε αυτούς.

Καλούμε και τα άλλα σωματεία του νομού μας να δείξουν την έμπρακτη στήριξή τους στους εργαζόμενους του ΣΠΑΚ. Καλούμε τους συναδέλφους μας από τα ΣΠΑΚ να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που πιθανά τώρα τους χτυπάνε φιλικά την πλάτη και τους λένε να κάτσουν ήσυχα για να εξασφαλίσουν μία θέση εργασίας στη νέα εταιρεία που θα πάρει τη θέση του παλιού τους εργοδότη. Στο μόνο που πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη είναι στη δύναμη του οργανωμένου αγώνα που διεκδικεί καλύτερες συνθήκες εργασίας και ζωής για αυτούς και τις οικογένειές τους. Για αυτό και τους καλούμε να οργανωθούν στο σωματείο Ι/Υ για να μεγαλώσει η δύναμη μας μέσα από τη συλλογικότητα. Γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι όσο καλό παιδί και να είσαι, αυτό δεν σου διασφαλίζει την εργασία σου. Γιατί το μοναδικό κριτήριο της κάθε εργοδοσίας είναι το κέρδος και πως συνέχεια θα το μεγαλώνει.
Το δικό μας κριτήριο όμως είναι η κάλυψη των σύγχρονών αναγκών μας και για αυτό θα αγωνιστούμε.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:6946563312
6978039096

Σχετικές αναρτήσεις

Π.Ε. Κορινθίας: Απαγόρευσης Κυκλοφορίας για την Πέμπτη 18.07.2024

admin2020

Εξασφάλιση Ισότιμης Πρόσβασης στην Εκπαίδευση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Νέο Πρόγραμμα για Φοιτητές με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

admin2020

Στήριξη της Δημόσιας Υγείας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Νέες Παραδόσεις Ιατρικού Εξοπλισμού

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies