Κορίνθου

Κοινωνικό Φροντιστήριο Σικυωνίων: Ξεκινούν οι εγγραφές!

Για 8η χρονιά συνεχίζεται η λειτουργία του – Κάλεσμα και προς εθελοντές εκπαιδευτικούς απευθύνει η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Σικυωνίων

Για 8η συνεχή χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Σικυωνίων θα σταθεί δίπλα σε μαθητές οικονομικά αδύνατων οικογενειών και θα τους στηρίξει στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν τη γνώση και να πραγματώσουν το όνειρό τους στην εκπαίδευση.

Οι εγγραφές που βρίσκονται σε εξέλιξη θα διαρκέσουν έως το τέλος του Οκτωβρίου, προκειμένου να συγκροτηθούν τμήματα που θα στηρίξουν αρχικά τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου.

Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο κάθε χρονιά ανήκουν στο Σώμα Εθελοντών του δήμου Σικυωνίων, ενώ η δομή στεγάζεται στο 1ο Γυμνάσιο Κιάτου. Οι εθελοντές εκπαιδευτικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μαθητές Λυκειακών Τάξεων και μαθητές που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ανοικτές παραμένουν οι αιτήσεις και για εθελοντές καθηγητές που συμμερίζονται και υποστηρίζουν τις ιδέες του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης και επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε παιδιά και νέους που χρειάζονται υποστήριξη στην εκπαιδευτική τους προσπάθεια.

Λόγω των ειδικών συνθηκών που υπάρχουν, με την πανδημία του κορωνοϊού, ενημερώνουμε ότι τα τμήματα θα είναι ολιγομελή και θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα πρωτοκόλλα που ισχύουν για τα σχολεία.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο 1ο Γυμνάσιο Κιάτου, αλλά οι εγγραφές θα γίνονται στην Κοινωνική υπηρεσία του δήμου Σικυωνίων.

Για πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων εγγραφής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, Δημαρχείο γραφείο 4, τηλ. 27423 60117 (κα Γκαβάγια).

Σχετικές αναρτήσεις

Στο σημείο της αναζωπύρωσης στη Νεμέα ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

admin2020

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει τις εκδηλώσεις που θα γίνουν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλαδά για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

admin2020

Σειρά συναντήσεων του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με Δημάρχους για έργα ΟΧΕ και ΒΑΑ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies