ΕιδησούλεςΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Κορινθία: Εντυπωσιακά πλάνα από drone πάνω από τη Διώρυγα της Κορίνθου

Ο Ισθμός Κορίνθου εντυπωσιάζει όλες τις εποχές του χρόνου. Τα πλάνα από drone αποτυπώνουν την ομορφιά της ευρύτερης περιοχής…

 

Η διώρυγα στον Ισθμό της Κορίνθου παρέμενε κλειστή ύστερα από αλλεπάλληλες κατολισθήσεις από τον Φεβρουάριο του 2021, για την ανάγκη έργων συντήρησης. Άνοιξε το περασμένο καλοκαίρι, με τα έργα να συνεχίζονται. Στα έργα αναβάθμισης, εντάσσεται η περίφραξη κατά μήκος της διώρυγας (εντός του 2022), αλλά και η εκκίνηση της πεζοδρόμησης μιας έκτασης 3,5 χιλιομέτρων, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όσον αφορά στη δεύτερη φάση του έργου που θα αρχίσει τον χειμώνα, στόχος είναι να ολοκληρωθεί η θωράκιση της Διώρυγας έναντι των κατολισθήσεων με τη σταθεροποίηση των πρανών. Τον στόχο αυτό υπηρετεί επικουρικά και η μελέτη βιωσιμότητας (feasibility study) για όλο το μήκος της Διώρυγας, στην οποία προχώρησε το Υπερταμείο, προκειμένου να εξεταστεί ποια επιπλέον έργα μπορεί να χρειαστεί να γίνουν για τη σωστή συντήρηση του σημαντικού αυτού μνημείου.

 

Παράλληλα, στόχος του Υπερταμείου είναι και η περαιτέρω στοχευμένη αξιοποίηση της περιοχής. Για τον λόγο αυτό έχει εκπονηθεί αναπτυξιακό σχέδιο με τις ενδεδειγμένες εμπορικές χρήσεις της. Συνολικά, το έργο της αποκατάστασης της Διώρυγας περιλαμβάνει: εκσκαφές σε μήκος 1 χλμ. για τη σταθεροποίηση των υφισταμένων πρανών. Τον καθαρισμό της Διώρυγας από προϊόντα καταπτώσεων και συντρίμματα λιθεπένδυσης της αρχικής κατασκευής.

Την κατασκευή πασσαλότοιχου για την εξασφάλιση της προστασίας του ποδός του πρανούς της Διώρυγας. Την κατασκευή μέτρων ενίσχυσης της θεμελίωσης του νοτίου ακροβάθρου της γέφυρας των αγωγών μεταφοράς λυμάτων. Την κατασκευή όλων των έργων διευθέτησης και απορροής των επιφανειακών υδάτων.

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

ΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Χάνουν τα σπίτια τους με κάθε τρόπο, σενάριο και κυβέρνηση

tiresias tiresias

Περιοδεία στο Νοσοκομείο Κορίνθου και στο ΚΕΦΙΑΠ

tiresias tiresias

Η 11χρονη Αθηναία «Μύρτις» αποκτά μία ακόμη «αδερφή»: Την Αυρηλία από την Αρχαία Μεσσήνη

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies