Κορινθία: Θετικός στο τοπικό τρένο ο Παναγιώτης Νίκας

Θετικός είναι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ως προς την θέση που εκφράζει η κίνηση φίλων σιδηροδρόμου Πελοποννήσου αλλά και άλλοι μαζικοί φορείς, αναφορικά με τον χαρακτήρα που θα έχει ο χώρος των 56 χιλιομέτρων της μετρικής γραμμής, από την Κόρινθο ώς το Δερβένι, τον οποίον η ΓΑΙΑΟΣΕ παραχωρεί στην Περιφέρεια με χρησιδάνειο.

«Είμαι απόλυτα σύμφωνος με τις θέσεις που εκφράζουν, άλλωστε στο χρησιδάνειο -η υπογραφή του οποίου επίκειται- ρητώς θα αναφέρεται ότι ο εν λόγω χώρος θα εξυπηρετεί λειτουργίες αναψυχής, πολιτισμού, όπως επίσης οικολογικής και περιβαλλοντικής εικόνας. Μετά την υπογραφή δε, ξεκινά αμέσως η διαδικασία της απαιτούμενης μελέτης» σημείωσε ο Π. Νίκας.

Υπενθυμίζεται ότι στη σχετική επιστολή της, στα τέλη του περασμένου Απριλίου, η Κίνηση Φίλων Σιδηροδρόμου Πελοποννήσου επισημαίνει -μεταξύ άλλων- την ανάγκη να διασφαλίζεται διέλευση μέσου σταθερής τροχιάς στον πιο πάνω χώρο.

Διασφάλιση κίνησης μέσου σταθερής τροχιάς στο παραχωρηθέν τμήμα της παραλιακής σιδηροδρομικής γραμμής ζητεί η Κίνηση Φίλων Σιδηροδρόμου