ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΥγεία

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ;

Η Ελλάδα  έχει περίπου 102 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού (διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα), μια αναλογία που την τοποθετεί αρκετά χαμηλά, στην 66η θέση παγκοσμίως και μόλις στην 22η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο παγκόσμιος μέσος όρος κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι περίπου 85.

Από την αντιπαραβολή του πίνακα μας προκύπτει όμως ότι καταγράφουμε το υψηλότερο ποσοστό θανάτων ανά κρούσματα (εκτός ΗΠΑ, Ιταλίας, Ισπανίας και Γαλλίας), καθώς έχουμε ποσοστό θανάτων ανά κρούσμα 1 ανά 25.

Στον αντίποδα, η Ισλανδία καταγράφει 1 θάνατο ανά 341 κρούσματα και έπονται  Κορατία, Εσθονία, Φινλανδία κλπ.

Το ερώτημα που τίθεται εύλογα και προκύπτει διότι πλέον είναι δεδομένο ότι η χώρα δεν πραγματοποιεί ευρέως τεστ για τον εντοπισμό των κρουσμάτων του ιού.

Η πρακτική αυτή, που στηρίζεται στην λογική της καραντίνας για τον πληθυσμό, δεν είναι ορθή διότι δεν επιτρέπει την ασφαλή χαρτογράφηση του νοσούντος πληθυσμού, όπως άλλωστε έχει υποδείξει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που επιμένει στην ανάγκη διεξαγωγής τεστ στον πληθυσμό.

Θα πρέπει σε μια δεδομένη στιγμή, να ξεκινήσουμε και εμείς την διεξαγωγή τεστ στον πληθυσμό και προπαντώς να ξεκινήσει η διαδικασία ενίσχυσης του προσωπικού στο σύστημα υγείας που αυτή την στιγμή έχουν φθάσει στα όρια της αντοχής του.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Π.Ε. Γεωγραφίας: Θέση εργασίας στον ΕΛ.Γ.Ο. Δήμητρα

admin2020

ΙΩΝ: “Εργασία στο Τοπίο” – Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφία στο Χώρο Τέχνης Ηώς την Τρίτη 11/6/2024

admin2020

«Η Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας 7 – 9 Ιουνίου 2024 στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies