Υγεία

Κορονοϊός: Πώς ο ιός επιτίθεται στο ανθρώπινο σώμα – ΒΙΝΤΕΟ

Επιστήμονες έδωσαν στη δημοσιότητα πληροφορίες για το πώς ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2 εισβάλλει στα κύτταρα του αναπνευστικού συστήματος. Η επιστημονική ομάδα υπό την καθοδήγηση του Qiang Zhou, στο Πανεπιστήμιο Westlake στην πόλη Hangzhou της Κίνας, αποκάλυψαν πώς ο κορονοϊός συνδέεται στον υποδοχέα των κυττάρων του αναπνευστικού που ονομάζονται ACE2, δηλαδή μετατρεπτικό ένζυμο 2 της αγγειοτενσίνης.

“Έχουν εικόνες από όλη τη διαδικασία μέχρι το επίπεδο που τα άτομα αντιδρούν στην επιφάνεια διασύνδεσης” αναφέρει στο Live Science ο Thomas Gallagher, ο οποίος είναι ιολόγος στο Πανεπιστήμιο Loyola στο Σικάγο. Πρέπει να σημειωθεί ότι το να υπάρχουν τέτοιες πληροφορίες σε αυτό το στάδιο ενός νέου ιού είναι πρωτοφανές.

“Είναι σημαντικό ότι έχουμε αυτές τις πληροφορίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα γιατί καταλαβαίνουμε πώς ο κορονοϊός εισέρχεται στα κύτταρα και έτσι μπορούμε να συμβάλλουμε στην έρευνα για φάρμακα ή εμβόλιο για τον ιό” προσθέτει.

Ο καθηγητής Zhou και η ομάδα του χρησιμοποίησαν ένα εργαλείο που ονομάζεται “cryo electron microscopy”, το οποίο χρησιμοποιεί δείγματα σε βαθιά ψύξη και ακτίνες ηλεκτρονίων για να απεικονίσουν τις μικρότερες δομές βιολογικών μορίων. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο μοριακός δεσμός μεταξύ του SARS-CoV-2′ και του ACE2 μοιάζει πολύ με την μορφή δεσμού που είχε ο κορονοϊός στην επιδημία του SARS το 2003. Υπάρχουν κάποιες διαφορές όμως, τα ίδια αμινοξέα χρησιμοποιούνται για να συνδέσουν τον νέο κορονοϊό με τους υποδοχείς του ACE2.

Σχετικές αναρτήσεις

Διαγράφονται τα πρόστιμα για τους ηλικιωμένους που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό

tiresias tiresias

Η χορτοφαγική διατροφή μειώνει κατά 39% τις πιθανότητες εμφάνισης Covid-19

tiresias tiresias

Τεστ DNA ανιχνεύει 18 καρκίνους σε πρώιμο στάδιο

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies