Διεθνή

Κορονοϊός: Στην Κούβα, ακόμα και τα μικρά παιδιά ξέρουν τα βασικά που αγνοούν τα… “μεγάλα παιδιά” σε εμάς

Οι μαθητές ενός δημοτικού σχολείου στην Κούβα κάνουν ένα θεατρικό δρώμενο με όλα τα βασικά στοιχεία και τις πληροφορίες για τον ιό και την αντιμετώπισή του. Αυτά δηλαδή που φαίνεται να αγνοούν κάποια ανεύθυνα “μεγάλα παιδιά” στη χώρα μας και όχι μόνο.

Κατιούσα
Πόσο δύσκολο είναι να ακολουθήσει κανείς απλές οδηγίες για το καλό και την υγεία όλων;

Όπως αποδεικνύουν σε καθημερινή βάση, αρκετές περιπτώσεις στη χώρα μας και γενικότερα στον δυτικό κόσμο, το αυτονόητο είναι πολλές φορές και το πιο δύσκολο να γίνει.

Ακόμα και η περιβόητη “ατομική ευθύνη”, δεν είναι τόσο ατομική. Τα πάντα είναι θέμα παιδείας, οργάνωσης της κοινωνίας. Και αυτά δεν τα καθορίζει πρωτίστως το κάθε άτομο ξεχωριστά.

Εδώ βλέπετε τους μαθητές ενός δημοτικού σχολείου στην Κούβα να κάνουν ένα μικρό θεατρικό δρώμενο, όπου δίνουν βασικά στοιχεία και πληροφορίες για τον κορονοϊό. Από το ιστορικό εξάπλωσής του και τα συμπτώματα των ασθενών, μέχρι τα μέτρα πρόληψης, ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να βήχει ή να φταρνίζεται κανείς -βάζοντας τον αγκώνα-, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Όλα τα βασικά στοιχεία δηλαδή που φαίνεται να αγνοούν στη χώρα μας πολλά “μεγάλα παιδιά”, είτε λόγω άγνοιας, είτε γιατί κανείς δε φρόντισε να τους καλλιεργήσει το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Και αυτό δεν είναι μόνο δική τους, ατομική ευθύνη…

Όσο για το πλύσιμο των χεριών, που για αρκετούς είναι μάλλον πρόσφατη κατάκτηση, φαίνεται να το είχαν λυμένο -ή προς επίλυση τέλος πάντων- ήδη από τη δεκαετία του ’30, όπως δείχνει αυτή η σοβιετική αφίσα, που κυκλοφορεί πολύ αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο και βάζει το σύνθημα:

-Πλύνε τα χέρια σου μετά τη δουλειά…

Κορονοϊός,Κούβα,ΚΟΥΒΑ,Λατινική Αμερική

Σχετικές αναρτήσεις

Τεστ DNA ανιχνεύει 18 καρκίνους σε πρώιμο στάδιο

tiresias tiresias

Βόρεια Κορέα: Έτοιμη να δεχτεί τους πρώτους τουρίστες από το 2020

tiresias tiresias

Αρνείται τις κατηγορίες για γενοκτονία το Ισραήλ παρά τα αναμφισβήτητα στοιχεία

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies