Υγεία

Κορονοϊός: 500 κινητές μονάδες νοσηλευτών δρομολογεί η κυβέρνηση

Ειδικό προσωπικό θα λαμβάνει δείγματα από ύποπτα κρούσματα για το τεστ για τον κορονοϊό, ενώ παράλληλα θα παρέχει φροντίδα κατ’οίκον. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, το δίκτυο με τις 500 κινητές μονάδες νοσηλευτών που δρομολογεί η κυβέρνηση, θα είναι ένα σημαντικό όπλο για την επιδημιολογική επιτήρηση και αποσυμφόρηση των μονάδων υγείας.

Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει η δυνατότητα το ΕΚΑΒ να λειτουργεί αποτελεσματικά όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο στόχος είναι η ελαχιστοποίηση της μετακίνησης του πληθυσμού και της προσφυγής ατόμων που δεν έχουν νοσήσει στις μονάδες υγείας καθώς και η ενίσχυση των υπηρεσιών φροντίδας των νοσούντων. Κάθε κινητό συνεργείο θα περιλαμβάνει έναν οδηγό, έναν νοσηλευτή και θα μπορεί να διεκπεραιώνει 20 δείγματα ανά βάρδια. Θα γίνει μίσθωση 500 οχημάτων και θα υπάρχει εξοπλισμός ατομικής προστασίας των συνεργείων. Ενώ θα υπάρχει και ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης των συμβάντων.

Σχετικές αναρτήσεις

Διαγράφονται τα πρόστιμα για τους ηλικιωμένους που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό

tiresias tiresias

Η χορτοφαγική διατροφή μειώνει κατά 39% τις πιθανότητες εμφάνισης Covid-19

tiresias tiresias

Τεστ DNA ανιχνεύει 18 καρκίνους σε πρώιμο στάδιο

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies