UncategorizedΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Κόρινθος: για μία ακόμα φορά η Βιβή Τζέκου πρωτοστατεί στην προάσπιση των δικαιωμάτων των κορινθίων δημοτών

Δυναμική παρέμβαση από την δημοτική σύμβουλο Βιβή Τζέκου (Λαϊκή Συσπείρωση Κορινθίων) για τον τρόπο λειτουργίας του ΔΣ του Δήμου, αλλά και για την ανάγκη λήψης μέτρων από τον Δήμο για τους δημότες.

Συγκεκριμένα, η κ. Τζέκου επισημαίνει:

Το διάστημα που βρίσκονται σε ισχύ τα μέτρα περιορισμού λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, η δημοτική αρχή έχει συγκαλέσει τρία δημοτικά συμβούλια δια περιφοράς. Σε κανένα από τα δημοτικά συμβούλια δεν μπήκε ως θέμα συζήτησης τα μέτρα που πρέπει να πάρει η δημοτική αρχή για την ανακούφιση του λαού.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, δεν πρέπει ο λαός να πληρώσει για μια ακόμα φορά το λογαριασμό, πρέπει να στηριχτεί η λαϊκή οικογένεια, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρές επιχειρήσεις.

Στο συμβούλιο της 13ης Απριλίου η Λαϊκή Συσπείρωση με επιστολή πρότεινε τα ακόλουθα μέτρα:

 • Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.
 • Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
 • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια, κουλούρια, κάστανα, άνθη κ.λπ.).
 • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, τέλος 0,5%, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.
 • Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
 • Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
 • Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους.
 • Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, στο αμαξοστάσιο, σε απορριμματοφόρα, σε κάδους, καθώς σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους.
 • Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.
 • Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στο Δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.

Για τη συνεδρίαση δια περιφοράς:

Η μέχρι τώρα εμπειρία της λειτουργίας δια περιφοράς είναι αρνητική, καθώς υπάρχουν μια σειρά προβλήματα, όπως:

 • Δεν είναι δυνατόν ο κάθε σύμβουλος και η κάθε παράταξη να ακούσουν τις τοποθετήσεις των υπολοίπων, ώστε να διαμορφώσουν συνολική άποψη από τη συζήτηση.
 • Πρακτικά δεν μπορούν να τεθούν θέματα εκτός της ημερήσιας διάταξης από τις παρατάξεις και να συζητηθούν επί της ουσίας.
 • Δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνουν ερωτήσεις, να ανταλλάξουμε απόψεις και να γίνει ουσιαστική συζήτηση.

Δεχτήκαμε την απόφαση  δια περιφοράς για περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσες, όμως η ΠΝΠ δεν προβλέπει μόνο αυτή τη μορφή συνεδρίασης. Προβλέπει επίσης την τηλεδιάσκεψη ή τη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου περιλάμβαναν στη λίστα θέματα που είναι καθοριστικά και απαιτούν ουσιαστική συζήτηση, όπως η κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2021-2024, το θα επηρεάσει σημαντικά τις λαϊκές οικογένειες και τους εργαζόμενους τα επόμενα χρόνια. Περιλάμβανε επίσης θέματα που δεν ήταν κρίσιμα από άποψη χρόνου.

Ζητάμε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για την πραγματοποίηση συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη. Θα πρέπει να περιοριστούν πολύ αυστηρά και σε πολύ επείγοντα ζητήματα οι συνεδριάσεις δια περιφοράς και μόνο σε περιπτώσεις που έχουν σχέση με μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Σχόλιο: Είναι πλέον πασιφανές ότι  η δημοτική αρχή του κ.Νανόπουλου παραπαίει και δεν μπορεί να εκπληρώσει τόσο τις υποσχέσεις της απέναντι στους ψηφοφόρους της, όσο και για την ομαλή λειτουργία του Δήμου στα πλαίσια της επιδημίας που έχει ενσκήψει.

Σχετικές αναρτήσεις

Αποκριάτικα Δρώμενα στην Αρχαία Κόρινθο όπως παλιά

admin2020

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τα σωματεία εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies