ΕιδησούλεςΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Κόρινθος: Η συνεχής υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας από κυβερνήσεις όλων των χρωμάτων και η υλοποίηση αυτής της πολιτικής από Πνευματικό και Νανόπουλος οδήγησε στο χάλι του 12ου δημοτικού σχολείου

Η συνεχής υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας από κυβερνήσεις όλων των χρωμάτων και η υλοποίηση αυτής της πολιτικής από σειρά δημοτικών αρχών μας έφτασαν το 2022να θρηνούμε θύματα στο σχολεία! Να τρέμουν οι γονείς για το πότε θα γίνει ο επόμενος σεισμός, μήπως πέσει το σχολείο στο κεφάλι των παιδιών τους, όπως στο 12ο Δημοτικό στην Κόρινθο!

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες όλων όσων κυβέρνησαν και πέρασαν από τις δημοτικές αρχές, παρά το γεγονός ότι προσπαθούν να ρίξουν το μπαλάκι ο ένας στον άλλο. Η ουσία είναι μία:το ενδιαφέρον τους δεν είναι να εξασφαλίσουν σύγχρονα σχολεία, δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά του λαού. Οι νόμοι για την Παιδεία, τα τεχνικά προγράμματα των Δήμων, ο σχεδιασμός είτε σε τοπικό είτε σε κεντρικό επίπεδο αποδεικνύουν τον προσανατολισμό τους. Η Παιδεία και ασφάλεια των παιδιών είναι τελευταία προτεραιότητα, πίσω από ΣΔΙΤ, από έργα βιτρίνας, από έργα που κάνουν τους επιχειρηματικούς ομίλους πλουσιότερους και αυγαταίνουν τα κέρδη.

Στον Δήμο μας ελάχιστα είναι τα κονδύλια για αντιπυρική προστασία ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί επαρκής αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία!

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα νηπιαγωγεία (πάνω από 10) στεγάζονται σε νοικιασμένα και ακατάλληλα κτίρια, ενώ αρκετά νήπια κάνουν μάθημα σε προκάτ τα οποία φθείρονται χρόνο με το χρόνο!

Η κατάσταση είναι γνωστή, την έχουμε καταγγείλει σαν Λαϊκή Συσπείρωση αρκετές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρέπει να απαιτήσουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο έστω και τώρα επαρκή χρηματοδότηση ώστε να λυθούν σε πρώτη φάση τα στοιχειώδη προβλήματα των σχολικών κτιρίων και να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Να πάρουμε μέτρα πριν μετρήσουμε ατυχήματα. Τα μπαλώματα όμως τύπου προκάτ που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια δεν επαρκούν. Πρέπει να δρομολογηθούν ριζικές λύσεις που θα εξασφαλίσουν σύγχρονα σχολεία και νηπιαγωγεία με βάση τις ανάγκες των παιδιών.

Βιβή Τζέκου, δημοτική σύμβουλος και υποψήφια δήμαρχος

Σχετικές αναρτήσεις

Τρίτη 28/5 στις 10:30 Συνάντηση του Αν. Υπουργού κ. Νίκου Παπαθανάση με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό

admin2020

Περιφερειακή Επιτροπή | Χρ. Λαμπρόπουλος: «Ομόφωνες αποφάσεις σε έργα Πολιτικής Προστασίας και ελέγχων»

admin2020

Σχέδιο Δράσης για την καταπολέμηση και τον περιορισμό της εξάπλωσης του επιβλαβούς οργανισμού προτεραιότητας Spodoptera frugiperda

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies