Μεσσηνίας

Λαοθάλασσα στην εκδήλωση της “Δημιουργικής Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας” στη Δ.Ε. Αρφαρών.

Μία μεγάλη συγκέντρωση, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποίησε ο συνδυασμός της «Δημιουργικής Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας» στη Δ.Ε. Αρφαρών χθες, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023. Η εκδήλωση, λόγω καιρού, μεταφέρθηκε τελικώς από την πλατεία στο Δημοτικό Κατάστημα της Κοινότητας Αρφαρών, με συμπολίτες μας να γεμίζουν ασφυκτικά τις αίθουσες και τον εξωτερικό χώρο, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα νίκης από την πρώτη Κυριακή.

«Η αποψινή σας παρουσία εδώ στ’ Αρφαρά, η αγάπη, η στήριξη, η εμπιστοσύνη που μας δείχνετε με κάθε ευκαιρία, μας τιμά και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας. Έργο στην πράξη, για όλους εσάς και όλους εμάς. Έργο στην πράξη, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και υλοποιώντας έργα υποδομών. Παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες και στηρίζοντας τους συμπολίτες μας στο κέντρο και τις γειτονιές, στην πόλη και τις Κοινότητες» τόνισε κατά την ομιλία του, ο Δήμαρχος Καλαμάτας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» Θανάσης Βασιλόπουλος.
Ο κ. Βασιλόπουλος παρουσίασε το πρόγραμμα της «Δημιουργικής Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας» και τις 10+1 δράσεις και έργα που αφορούν το σύνολο των Κοινοτήτων, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του σε έργα που αφορούν την κάθε Κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών.

«Αξιοποιώντας την εμπειρία μας, τη γνώση των προβλημάτων αλλά και των δυνατοτήτων που υπάρχουν, ρεαλιστικά μπορώ να δεσμευτώ για 10+1 έργα και δράσεις που αφορούν συνολικά την περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και ειδικά τη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών και τις Κοινότητές σας» σημείωσε ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλόπουλος παρουσιάζοντας τα 10+1 έργα και δράσεις, ανέφερε:

1. Πρόγραμμα βελτίωσης Κοινοτικής – Αγροτικής Οδοποιίας και Οδικής Ασφάλειας
2. Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, ολοκλήρωση Πολεοδομικών Μελετών και Πράξεων Εφαρμογής
3. Έργα αναβάθμισης – συντήρησης – επέκτασης δικτύων ύδρευσης, ομβρίων και ακαθάρτων
4. Πρόγραμμα επισκευών – συντηρήσεων – επεκτάσεων Κοιμητηρίων και δημοτικών καταστημάτων
5. Υλοποίηση επιδοτούμενου προγράμματος συγκοινωνιακής σύνδεσης απομακρυσμένων περιοχών
6. Πρόγραμμα αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων, αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικών χαρών, κατασκευή Κοινοτικών Αγναντιών και ενίσχυση δικτύου δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο
7. Επαναξιολόγηση Δημοτικών Τελών και εφαρμογή Δημοτικού Προγράμματος στα πρότυπα του «πληρώνω όσο πετάω»
8. Διάθεση Δημοτικών Πόρων (παγίες), προμήθεια εξοπλισμού – μέσων ανά Ενότητα και διάθεση εργατοτεχνικού προσωπικού για την κάλυψη καθημερινών και εκτάκτων αναγκών των Κοινοτήτων (καθημερινότητα, καθαρισμοί, πράσινο, μικρά τεχνικά έργα, πυροπροστασία κ.ά.)
9. Αναβάθμιση λειτουργίας Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας, αύξηση παρουσίας της Δημοτικής Αστυνομίας στις Κοινότητες και ενίσχυση φύλαξης κοινόχρηστων χώρων
10. Καταγραφή, σηματοδότηση και ανάδειξη ορεινών μονοπατιών, ενίσχυση υφιστάμενου δικτύου πεζοπορικών διαδρομών
10+1. Στήριξη τοπικών Συλλόγων, ανάδειξη ιστορικών γεγονότων, παραδόσεων και προϊόντων

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας και επικεφαλής της «Δημιουργικής Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας» Θανάσης Βασιλόπουλος παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών και τους υποψηφίους συμβούλους και προέδρους των Κοινοτήτων Αγ. Φλώρου, Αγρίλου, Αρφαρών, Βελανιδιάς, Βρομόβρυσης, Πηδήματος, Πλατέος και Σταματινού.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε: «Με σχέδιο, με όραμα, με πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, μπορούμε να κάνουμε τη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών, τα χωριά μας και συνολικά το Δήμο Καλαμάτας ακόμα καλύτερο. Έναν τόπο παραγωγικό, έναν τόπο φιλόξενο, έναν τόπο που αξίζει να ζεις και να δραστηριοποιείσαι. Οι προσκλήσεις είναι μπροστά μας». Κάλεσε δε τους συμπολίτες μας στις 8 Οκτωβρίου να κάνουν επιλογή εμπιστοσύνης, ψηφίζοντας «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας».

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE: ΤΟ πανηγύρι του Αστέρα Βαλύρας

admin2020

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου διεξήχθη το 2ο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα

admin2020

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies