Μεσσηνίας

ΛΑΟΘΑΛΑΣΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΩΤΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

Σε μια πρωτοφανή σε όγκο και παλμό, για τα χρονικά του Δήμου Οιχαλίας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της Δημάρχου και εκ νέου υποψήφια Δήμαρχος Οιχαλίας κα. Γιώτας Γεωργακοπούλου.
Η κα Γεωργακοπούλου, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα τις παλαιότερους Δημάρχους κ. Παπουτσή, Φίλιππο Μπάμη, Ξηρόκωστα, Διαγουπης, θύμισε στη συγκέντρωση, ότι δεν είναι ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ στην Οιχαλία, αλλά η Γιώτα η δικιά τους Γιώτα, που εδώ ζει δραστηριοποιείται όλη της την ζωή. Η Γιώτα που κάθε μέρα είναι μαζί τους

Αναφέρθηκε, ότι στην αρχή της θητείας της παρέλαβε ένα Δήμο απέραντη χωματερή, διαλυμένες υπηρεσίες, με τεράστια χρέη. Αναφέρθηκε στη συνέχεια στο νοικοκυρεμα του Δήμου, όπου μπήκαν οι βάσεις για ένα Δήμο πρωτοποριακό, παρόλες τις δυσκολίες, COVID, φωτιές, πλημμύρες.
Επιγραμματικά αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν σ αυτά τα 4 1/2 χρόνια, όπως οδοποιία, Αγροτική οδοποιία, Σκουπίδια, Ύδρευση κ.λ.π.
Θεωρεί και όντος έτσι είναι , ότι, η ένταξη του Δήμου στην Μέταλιγνητικη εποχή, ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία νέων επιχειρήσεων οι οποίες επιδοτούνται μέχρι 70% και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ,με τις οποίες θα κρατηθούν οι νέοι στον τόπο τους και όχι μόνο.
Σπουδαίο έργο είναι ο νέος κόμβος στην Ε.Ο Τρίπολης Καλαμάτας στο ύψος της ΒΙΠΕ
Έδωσε μεγάλη σημασία στον ορεινό όγκο, λέγοντας ότι, η Οιχαλία είναι ο μοναδικός Δήμος Μεσσηνίας που δεν έχει θάλασσα, έχει όμως το πλούτο του Ορεινού Όγκου της.
Κάλεσε τον κόσμο να είναι ενεργός σ αυτές τις εκλογές, με ΚΟΣΜΙΟ τρόπο και κατέληξε ότι ” σήμερα από δω εγκαινιάζουμε τη ΝΕΑ 5ετια, για την Οιχαλία που μας αξίζει

 

 

 

Αιδεσιμότατοι, είναι για εμάς, μεγάλη τιμή που τελέσατε τον αγιασμό στο εκλογικό μας κέντρο.

Έχοντας την ευλογία σας είμαι σίγουρη ότι μπορούμε να συνεχίσουμε δυναμικά τον προεκλογικό αγώνα μας μέχρι τις εκλογές στις 8 Οκτωβρίου.

Η παρουσία σας εδώ σήμερα με γεμίζει με Tιμή, Xαρά και Δύναμη!

Κκ πρώην Δήμαρχοι,

κυρίες και κύριοι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι,

συνδημότισσές και συνδημότες,

φίλες και φίλοι καλώς ήρθατε στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου.

Με συγκινεί η παρουσία όλων των πρώην Δημάρχων εδώ αλλά ιδιαίτερα αισθάνομαι συγκίνηση για τον κ. Κωνσταντίνο Παπουτσή επί πολλών ετών Δήμαρχο Μελιγαλά που άφησε το θετικό του στίγμα και παρακαταθήκη για το Μελιγαλά και τον κ. Φίλιππο Μπάμη Δήμαρχο Οιχαλίας, ο οποίος ήταν αυτός που με ώθησε να ασχοληθώ με την Αυτοδιοίκηση. Ξεκινήσαμε και μαζί και συνεχίζουμε μαζί.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς που είστε όλοι και όλες εδώ.

Σήμερα είναι ιδιαίτερη μέρα για μένα.

Είμαι εδώ μαζί σας.

Σας ευχαριστώ όλους και κάθε έναν από εσάς προσωπικά. Εσείς είστε που μου δίνετε τη δύναμη να συνεχίσω και όλοι μαζί δεσμευόμαστε και εγγυόμαστε ότι η πορεία του Δήμου Οιχαλίας που ξεκίνησε πριν 4μιση χρόνια προς το καλύτερο αύριο,

Δεν σταματάει, Δεν ανακόπτεται.

Συνεχίζουμε !!!

Το προεκλογικό στοίχημα όλων το 2019, ήταν να δοθεί λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών και της καθημερινότητας (Απορρίμματα – Ηλεκτροφωτισμός – Καθαριότητα – Ύδρευση – Κοιμητήρια – Αδέσποτα ζώα) που η προηγούμενη δημοτική αρχή άφησε στη μοίρα τους.

Εσείς, πριν από 4μιση χρόνια μας δώσατε ισχυρή εντολή να αλλάξουμε το Δήμο Οιχαλίας, .

Παρόλες τις δυσκολίες ανταποκριθήκαμε σε όλα αυτά τα αδιέξοδα που είχε φέρει το τόπο μας η προηγούμενη δημοτική αρχή και το κερδίσαμε το στοίχημα προς όφελος των συμπολιτών μας, γιατί εμείς από την πρώτη στιγμή ξεκινήσαμε να μιλάμε με ΕΡΓΑ και όχι με λόγια.

Παραλάβαμε ένα Δήμο σχεδόν διαλυμένο και μέσα σε 4μιση χρόνια πετύχαμε πολλά, παρόλο τις πρωτόγνωρες δύσκολες συνθήκες και αντιξοότητες που αντιμετωπίσαμε σε αυτή τη θητεία – ΠΑΝΔΗΜΙΑ – ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ.

Αγαπητοί μου Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Από τους πρώτους μήνες της θητείας μας, μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι καταφέραμε να επαναφέρουμε στην κανονικότητα την καθημερινότητα που ναι μεν είναι αυτονόητη αλλά στη προηγούμενη Δημοτική Αρχή ήταν Πολυτέλεια!

Κανείς δε ξεχνάει ότι ο Δήμος Οιχαλίας πριν 5 χρόνια ήταν μια απέραντη χωματερή.

Και η τραγική ειρωνεία είναι ότι αυτοί που ευθύνονταν για αυτό, έχουν το θράσος να θέλουν πάλι να διεκδικήσουν το Δήμο.

Φίλες και φίλοι.

Μειώσαμε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια το Δήμο μας με τα Απορρίμματα, ενισχύσαμε και βελτιώσαμε το αγροτικό και δημοτικό οδικό δίκτυο, βελτιώσαμε τον Ηλεκτροφωτισμό και προχωρήσαμε σε επεκτάσεις σε οικισμούς και σε κτηνοτροφικές μονάδες, βελτιώσαμε την καθαριότητα, το δίκτυο Ύδρευσης, τα Κοιμητήρια, αναβαθμίσαμε τα σχολεία μας και μεριμνήσαμε για τα αδέσποτα ζώα.

Δε σταματήσαμε όμως εκεί.

Εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις και υλοποιήσαμε έργα που συμβάλουν στην βελτιστοποίηση της καθημερινότητας και της διαβίωσης των δημοτών μας.

Φίλες και Φίλοι,

Ήταν είναι και θα είναι προσωπικός στόχος μου αλλά και των συνεργατών μου, ο Δήμος Οιχαλίας να είναι ένας Δήμος πρότυπο για το νομό μας και για όλη την επικράτεια.

Προσπαθήσαμε και πετύχαμε να αλλάξουμε πολλά, όπως να διευρύνουμε τις υπηρεσίες προς τους πολίτες μας, να αναπτύξουμε το κοινωνικό μας πρόγραμμα, να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, τους νέους του Δήμου μας, να θέσουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη και την παραμονή των νέων μας στο τόπο μας.

Τρία μόνο θα σας πω για αυτά:

 1. Την Ένταξη του Δήμου Οιχαλίας στους 4 μόνο Δήμους στη Πελοπόννησο που εντάχθηκαν στις περιοχές του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (Απολιγνιτοποίηση) με συνέπεια να εγκρίνονται τα ανώτατα ποσά χρηματοδότησης σε ιδιωτικές επενδύσεις 70 % – επιχειρηματικά σχέδια σε όλη τη περιοχή του Δήμου Οιχαλίας.

 2. Την Εκκίνηση διαδικασιών και σύνταξη μελετών για την κατασκευή κόμβου στη ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά, ένα χρόνιο αίτημα όλων μας, που αποτελεί το θεμέλιο για την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.

 3. Την Εκκίνηση διαδικασιών για την υλοποίηση πρότασης Αναδασμού σε μεγάλο μέρος ακαλλιέργητων εκτάσεων του Δήμου μας (περίπου 30.000 στρέμματα) θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη του Αγροτικού τομέα.

Επενδύσαμε σε έργα που χαρακτηρίζουν κάθε σύγχρονο Δήμο.

Αγαπητοί μου συνδημότες και συνδημότισσες,

Εσείς, ο κόσμος του Δήμου Οιχαλίας, Εσείς μας δίνεται την ώθηση να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε Όλοι Μαζί για το Δήμο Οιχαλίας.

Θα κάνω μια αναφορά περιληπτικά σε κατηγορίες για τα έργα που υλοποιήσαμε και δρομολογήσαμε και είναι στα στάδια ολοκλήρωσης κατασκευής και εκκίνησης των διαδικασιών.

 

ΠΛΑΤΕΙΕΣ – ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Συνολικά πάνω από 1 εκ. 600 χιλιάδες ευρώ

ΓΗΠΕΔΑ – ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Συνολικά πάνω από 1 εκ. 200 χιλιάδες ευρώ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 : ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Συνολικά πάνω 1 εκ. 700 χιλιάδες ευρώ

ΥΔΡΕΥΣΗ

Συνολικά 6 εκ. ευρώ

 ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ

Συνολικά 4 εκ. 400 χιλιάδες ευρώ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 6 : ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ – ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ

Συνολικά 3 εκ. ευρώ

ΕΡΓΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 18 ΕΚ ΕΥΡΩ

Φίλες και Φίλοι

Κανείς δεν είπε ότι τα κάναμε όλα τέλεια.

Αφήσαμε το θετικό αποτύπωμά μας στο Δήμο και συνεχίζουμε.

Κυρίες και Κύριοι,

Κατηγορηθήκαμε από την άλλη παράταξη για αδράνεια…

Ξέρετε τι απαντάμε;;;

Αυτή η Δημοτική Αρχή, η παράταξη «Δημοτική Ένωση Οιχαλίας», ήταν παρούσα καθημερινά και έδινε λύσεις !!! Διεκδίκησε για το τόπο και δικαιώθηκε!!!

Δεν «ξύπνησε» τρεις μήνες πριν τις εκλογές δείχνοντας το όψιμο ενδιαφέρον της για τους πολίτες του Δήμου!!!

Αγαπητοί μου Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Ξεκινήσαμε να μιλάμε με έργα και συνεχίζουμε να μιλάμε με έργα.

Σας λέω ότι Θα ολοκληρωθούν τα ήδη δρομολογημένα έργα και έχω να σας πω τα εξής που για μένα και τους συνεργάτες μου αποτελούν δεσμεύσεις:

 • Ολοκλήρωση του κόμβου στη ΒΙ.ΠΕ. όπως σας προανέφερα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες.

 • Αναπτυξιακή μετάβαση. Απολιγνιτοποίηση.
 • Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον επενδυτές για τη ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά. Επενδύσεις φιλικές στο περιβάλλον που τόσο έχει υποβαθμιστεί στη περιοχή μας. Επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης για τους νέους της περιοχής μας.

 • Αυτοκινητόδρομος Τσακώνας – Καλού Νερού. Έχουμε τη διαβεβαίωση ότι θα κατασκευαστεί το έργο και υπάρχει η πρόταση μας για μέχρι το Δώριο να γίνει ανοιχτού τύπου αυτοκινητόδρομος με τεράστια οφέλη για την περιοχή μας.

 • Δημιουργία Πίστα Κάρτ στο γήπεδο του Ζευγολατειού και δημιουργία ομάδα φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού για την προώθηση αγώνων όπως η ανάβαση της Τσακώνας που το κάναμε θεσμό πλέον.

 • Φωτοβολταϊκά Πάρκα στα αντλιοστάσια και δημοτικά ακίνητα.

 • Εξορθολόγηση και μείωση του κόστους της ύδρευσης με τα ήδη δρομολογημένα έργα κατασκευής νέου αγωγού από τον Άγιο Φλώρο και την Τηλεμετρία σε όλο το Δήμο.

 • Ανάπλαση κοιμητηρίων με την κατασκευή σύγχρονων οστεοφυλακίων.

 • Ενέργειες και κίνητρα για σύσταση ομάδων παραγωγών για τα τοπικά μας προϊόντα.

 • Ολοκλήρωση των ενεργειών για τη λειτουργία οικοτροφείου για ενηλίκους με αυτισμό στο Γυμνάσιο της Μερόπης σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας.

 • Ανάπλαση πεζοδρομίων και πλατείας στο Δώριο, στο Ψάρι και της ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων της 7ης Επαρχιακής μέσα στον οικισμό του Μελιγαλά.

 • Ανάπλαση πηγών Κουμπέ Κάτω Μέλπειας.

 • Δημιουργία πάρκου αθλοπαιδιών στο παλιό γήπεδο Διαβολιτσίου.

 • Ποδηλατόδρομος Μελιγαλά- Μερόπης

 • Αξιοποίηση του χώρου του Μπεζεστενίου στο Μελιγαλά που ήδη έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες.

 • Την ολοκλήρωση της ανακατασκευής της πατρικής οικίας της Μαρίας Κάλλας με τις οδηγίες του Καθηγητή κ. Θέμελη.

 • Δημιουργία δικτύου μονοπατιών από τον Επικούρειο Απόλλωνα ως την Αρκαδική Πύλη δημιουργώντας έτσι μια πολιτιστική διαδρομή που περνάει από όλο το Δήμο Οιχαλίας. Μπορεί να μην έχουμε θάλασσα αλλά έχουμε περιοχές απίστευτου φυσικού κάλλους, πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία που με την αξιοποίησή τους θα υπάρξει τουριστική ανάπτυξη και στο τόπο μας.

 • Προγραμματική σύμβαση με τη Μητρόπολη Μεσσηνίας για την αξιοποίηση της Πανηγυρίστρας στο Μελιγαλά και δημιουργία πάρκου, πάρκινγκ αλλά και χώρου κατάλληλου για την διεξαγωγή της εμποροπανήγυρις του Μελιγαλά.

Φίλες και φίλοι

Όλα αυτά, ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ θα τα δείτε και στο φυλλάδιο μας αναλυτικά γραμμένα σε λίγες μέρες.

Σας ανέφερα τα πιο σημαντικά.

Στόχος μας είναι και θα είναι να μείνουν οι νέοι στο τόπο!!!!

Το δεσμευόμαστε και θα τα καταφέρουμε!!!

ΗΔΗ ΑΦΗΣΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ !!!

Και ξαναλέω ότι αφήσαμε παρακαταθήκη στους νέους μας γιατί η προηγούμενη δημοτική αρχή έδιωξε ένα μεγάλο έργο για τη περιοχή ύψους 2μιση εκατομ. ευρώ και αυτό ήταν η Κατασκευή του Κολυμβητηρίου στο Μελιγαλά.

Φίλες και φίλοι,

Δεν θέλω να σας κουράσω με πολλά λόγια, με αριθμούς κλπ. Σήμερα είναι μια μέρα γιορτινή, μέρα χαράς για το συνδυασμό μας «Δημοτική Ένωση Οιχαλίας» αλλά και μια μέρα γιορτής για το Δήμο Οιχαλίας!

Είναι μέρα χαράς γιατί μπορώ να σας παρουσιάσω το συνδυασμό μας, ο οποίος απαρτίζεται από αξιόλογους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας.

Ένα ψηφοδέλτιο μεγάλης αποδοχής από τον κόσμο του Δήμου Οιχαλίας, που βασίζεται στην ομαδικότητα, στη θέληση για προσφορά στο τόπο, στην εμπειρία, στις νέες ιδέες, στις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποτελούν τα εχέγγυα για την συνέχιση της ανάπτυξης του Δήμου Οιχαλίας.

Κυρίες και Κύριοι

Το ψηφοδέλτιο της νίκης μας!!!

Αυτή είναι η «Δημοτική Ένωση Οιχαλίας».

Φίλες και Φίλοι,

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη σας!

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας!

Τέλος θα πω κάτι το οποίο θα μου επιτρέψετε να το λέω συνέχεια. Να το φωνάζω. Είναι ο κύριος λόγος που είμαστε όλοι εδώ και διεκδικούμε το καλύτερο μέλλον του Δήμου μας.

Ζω την καθημερινότητα του Δήμου μας, εδώ γεννήθηκα, μεγάλωσα, επένδυσα και επιδίωξή μου ήταν, είναι και θα είναι ένας Δήμος Οιχαλίας αντάξιος των προσδοκιών των πολιτών του. Ένας Δήμος που θα βελτιώνει τη καθημερινότητα του πολίτη δίνοντάς του λύσεις και κίνητρα να μείνει στο τόπο μας και όχι δημιουργώντας του αδιέξοδα.

Τα μεγάλα λόγια και τα μεγάλα θα…….., τα είδαμε, τα νιώσαμε, οδήγησαν τον τόπο μας σε παρακμή, σε μεγάλα αδιέξοδα.

Αυτό σας λέω μόνο!

Κανείς δε θέλει το αυτονόητο να γίνει πολυτέλεια!

Δεν γυρίζουμε 4μιση χρόνια πίσω….!!!

Ο κόσμος του Δήμου Οιχαλίας δεν κάνει πισωγυρίσματα και επιλέγει εμάς, εμπιστεύεται το συνδυασμό μας, συνεχίζει μαζί μας και κοντά μας για την περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου μας.

Με τη σημερινή εκδήλωση θέτουμε τα θεμέλια για την νίκη της Κυριακής, της 8ης Οκτωβρίου, την Νίκη του Δήμου Οιχαλίας.

Αυτή την νίκη θα την πετύχουμε όλοι μαζί.

Μαζί συνεχίζουμε, ενωμένοι, δυνατοί, με νέες ιδέες, όραμα, διάθεση και προσφορά για τον τόπο μας!

Έχουμε τη θέληση και την εμπειρία για να πάμε την Οιχαλία Μπροστά, να εγγυηθούμε το μέλλον των παιδιών μας.

Συνεχίζουμε μαζί και προχωράμε σε όσα έχουμε δρομολογήσει για την επόμενη 5ετία του Δήμου Οιχαλίας!

Η μεγαλειώδης παρουσίας σας επιβεβαιώνει ότι σήμερα δεν εγκαινιάζουμε μόνο το εκλογικό μας κέντρο,

Εγκαινιάζουμε τη νέα μας θητεία για το Δήμο Οιχαλίας!!!

Να είστε όλες και όλοι καλά με τις οικογένειές σας!

Σας ευχαριστώ για όλα!

Η δυναμή μου είστε μόνο εσείς!!!

Σχετικές αναρτήσεις

Ομιλία κ υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού | Παρουσίαση υποψηφίων και προγράμματος του συνδυασμού “Η Πελοπόννησος Μπροστά”

admin2020

Κόκκινο χτύπησε η εμποροπανήγυρη την Παρασκευη στης Μεσσήνης

admin2020

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για την Καλαμάτα Μιχάλης Μιχαήλ,

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies