Κορίνθου

ΛΕΧΑΙΟ: ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ

Τέσσερις βασικές δράσεις για έργα αναγκαία για τους κατοίκους του Λεχαίου δεσμευόμαστε να πραγματοποιήσουμε την επόμενη πενταετία, πέραν των πολλών άλλων δράσεων έργων και καθημερινότητας.

1. ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ
Κατασκευή του περιβόητου έργου αποχέτευσης λυμάτων Δ.Ε. Άσσου Λεχαίου και Βόχας προϋπολογισμού 60.000.000 € με εγκεκριμένη χρηματοδότηση από 21/5/2021, η οποία χρηματοδότηση κινδυνεύει να χαθεί από την αδράνεια της Δημοτικής Αρχής με την μη δημοπράτηση μέχρι σήμερα του έργου.

2. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Κατασκευή δημοτικού κτιριακού συγκροτήματος Πνευματικού Κέντρου στη Ράχη Λεχαίου επί ιδιόκτητης δημοτικής οικοπεδικής έκτασης 2.217,31 τ.μ. προϋπολογισμού 1.500.000 €.

-Το διώροφο κτίριο θα περιλαμβάνει:
Α )Υπόγειο συνολικού χώρου 150 τ.μ. περίπου, εκ των οποίων αίθουσα περίπου 90 τ.μ. ως χώρο πολιτισμικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου και αίθουσα εμβαδού περίπου 60 τ.μ. που θα ανήκει στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, σε εκτέλεση του υπ’ αριθμ. 14119/6-12-2002 συμβολαίου, με βοηθητικούς χώρους για το μηχανοστάσιο, την υποστήριξη αποθήκευσης των υλικών των εκδηλώσεων κλπ
Β) Ισόγειο 200 τ.μ. περίπου που θα απαρτίζεται από αίθουσα αναψυκτηρίου στην οποία θα τελούνται δημοτικές πολιτιστικές τελετές και εκδηλώσεις, θρησκευτικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το συμβόλαιο δωρεάς , βοηθητικοί χώροι για WC, μικρή αποθήκευση κλπ
Γ) Πρώτο όροφο 200 τ.μ. περίπου με χρήση κυρίως για γραφεία της δημοτικής κοινότητας Λεχαίου, των πολιτιστικών συλλόγων του Λεχαίου, των Συνεταιρισμών της δημοτικής κοινότητας και των συλλόγων κοινωνικής προσφοράς.
Επίσης, θα κατασκευαστεί μικρό υπαίθριο πετρόκτιστο θέατρο με κερκίδες για εκδηλώσεις πολιτιστικές (χορευτικά, θεατρικά, χορωδίες, κλπ), φωτιστικά, παγκάκια κλπ.

3. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ
Σύνδεση του καινούργιου δικτύου ύδρευσης με τα σπίτια από τις νέες παροχές.

4. ΑΡΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Άμεση δημοπράτηση και κατασκευή του έργου μεταφοράς νερού από τον Βιολογικό Καθαρισμό Κορίνθου σε Λέχαιο, Περιγιάλι και Άσσο για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντας της περιοχής και άρδευση των καλλιεργειών.
Πέραν των ανωτέρω βασικών έργων δεσμευόμαστε για δράσεις και έργα καθημερινότητας:
-Εκπόνηση ολοκληρωμένης αρχιτεκτονικής μελέτης και εκτέλεση έργων ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο του Λεχαίου, με χώρους πεζοδρομίων, αθλοπαιδιών, περιπάτου, αναψυχής.
-Συντηρήσεις και καθαρισμός σε ετήσια βάση των αρδευτικών αυλάκων για τα κτήματα των αγροτών
-Τοποθέτηση οδοκαθαριστού σε μόνιμη βάση για τους κοινόχρηστους χώρους του χωριού και τον καθαρισμό της παραλίας Λεχαίου όλη τη θερινή περίοδο.
-Δημοτική και Αγροτική οδοποιία, με ασφαλτοστρώσεις των βασικών αγροτικών δρόμων για την εξυπηρέτηση των αγροτών συνδημοτών μας.
-Τοποθέτηση σημάτων ΚΟΚ και αντικατάσταση φθαρμένων
-Προσθήκη αιθουσών στις Λυκειακές τάξεις και στο δημοτικό σχολείο.
-Αξιοποίηση όλων των χώρων του κλειστού γυμναστηρίου και αγορά του εναπομένοντος χώρου
-Αγορά χώρου για επέκταση του νεκροταφείου και εξωραϊσμός του υπάρχοντος.
-Λύση σε θέματα πάρκινγκ στην παραλιακή οδό το καλοκαίρι (οδός Ηραίου).
-Τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στο δημοτικό σχολείο
-Τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής στο χώρο της παιδικής χαράς.
-Αξιοποίηση χώρων πρώην παιδικών χαρών
-Αξιοποίηση κληροδοτήματος ιατρού Ναυάρχου Ανδρικόπουλου ( οικόπεδο επί της οδού Αρχαίας Κορίνθου).

Σχετικές αναρτήσεις

Δωρεάν η διέλευση των κατοίκων του Δήμου Κορινθίων και του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων από τα διόδια του Ισθμού

admin2020

Αυτοψία στο έργο κατασκευής σύνθετου κόμβου στους Αγίους Θεοδώρους από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή

admin2020

Κλειστά αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου τα Δημόσια Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Κορινθίων

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies