Μεσσηνίας

Λιμεναρχείο Καλαμάτας : Μέτρα για την ασφάλεια ναυσιπλοΐας και την προστασία των λουομένων

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας ανακοινώνεται ότι ενόψει της επικείμενης θερινής περιόδου (από 01-06-2023 έως 30-09-2023) και προκειμένου να ρυθμιστούν θέματα που αφορούν την ασφάλεια ναυσιπλοΐας και την προστασία των λουομένων στην περιοχή αρμοδιότητάς μας, εκδόθηκε η αριθ. 06/2022 Απόφαση Υπηρεσίας μας (ΑΔΑ:ΨΓ1Γ4653-ΠΩ-0θ5)(ΦΕΚ 3178 Β΄/15-05-2023), σύμφωνα με την οποία αποφασίζεται:
1.Η απαγόρευση κυκλοφορίας και αγκυροβολίας των πάσης φύσεως μηχανοκίνητων και ιστιοπλοϊκών σκαφών εντός των χαρακτηρισμένων πολυσύχναστων παραλιών, οι οποίες οριοθετούνται με κίτρινους σημαντήρες, καθώς και 200 μέτρα εξωτερικά από αυτούς για τα θαλάσσια μοτοποδήλατα (jet – ski) ή 100 μέτρα για τα λοιπά μηχανοκίνητα και ιστιοπλοϊκά σκάφη.
2. Η απαγόρευση αγκυροβολίας πάσης φύσεως σκαφών σε μη πολυσύχναστες παραλίες σε απόσταση μικρότερη των τριάντα (30) μέτρων από την ακτή.
3. Η απαγόρευση κυκλοφορίας των θαλασσίων μοτοποδηλάτων τύπου jet – ski και ότι προσομοιάζει με αυτά, ανεξαρτήτου τύπου και ονομασίας, μεταξύ των ωρών 14:00 – 17:00 στη θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνεται εσωτερικά της νοητής γραμμής, που ενώνει την άκρα Καλτέτσι (Δήμου Δυτικής Μάνης) μέχρι το Ακρωτήριο Ακρίτας.
4. Η απαγόρευση εξόδου των λουομένων πέρα από τις θαλάσσιες περιοχές που οριοθετούνται με κίτρινους σημαντήρες στις πολυσύχναστες παραλίες.
5. Η καθέλκυση και ανέλκυση σκαφών να πραγματοποιείται αποκλειστικά από τα κεκλιμένα επίπεδα (γλίστρες), σε λιμάνια, λιμενικά καταφύγια και στη Μαρίνα Καλαμάτας.
6. Η απαγόρευση της αλιείας με οποιονδήποτε τρόπο σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλιείς στις θαλάσσιες περιοχές εντός των κίτρινων σημαντήρων των πολυσύχναστων παραλιών, καθώς και 100 μ. εξωτερικά από αυτούς. Η ίδια απαγόρευση ισχύει και εντός των θαλασσίων ζωνών (διαύλων) που δημιουργούνται για τη διευκόλυνση της εκκίνησης – επιστροφής των μηχανοκίνητων θαλασσίων μέσων αναψυχής. Στις μη πολυσύχναστες παραλίες απαγορεύεται η αλιευτική δραστηριότητα από σκάφος εντός της απόστασης των τριακοσίων (300) μέτρων από την ακτή σε περίπτωση που υπάρχουν λουόμενοι. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις της αλιευτικής νομοθεσίας.
Στους παραβάτες της ανωτέρω απόφασης αυτής επιβάλλονται οι διοικητικές κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ. 187/1973 (ΦΕΚ 261 Α΄/1973) με το οποίο κυρώθηκε ο «Κώδικας Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Καλαμάτα 29-05-2023
Ο Κεντρικός Λιμενάρχης

Πλοίαρχος Λ.Σ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΗΣ Νικόλαος

Σχετικές αναρτήσεις

Χρυσομάλλης σε Σταϊκούρα για απαλλοτριώσεις στην Ανάληψη, Περιμετρική Πύλου, δίκτυα Φιλιατρινού Φράγματος και Αερολιμένα Καλαμάτας

admin2020

Στην Καλαμάτα θα διεξαχθεί το πέμπτο εκπαιδευτικό τριήμερο του Agrifood Leadership

admin2020

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies