Μεσσηνίας

«Λύσεις για τους δασικούς χάρτες ζήτησε ο Μαντάς – Επίσκεψη Αμυρά στη Μάνη μετά το Πάσχα»

Η ανάγκη να δοθούν ουσιαστικές και βιώσιμες λύσεις στα ζητήματα με τους δασικούς χάρτες, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά.

Ο κ. Μαντάς είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει αναλυτικά τον υφυπουργό για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν πολλούς ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων της Μεσσηνίας, λόγω του κινδύνου να χαρακτηριστούν λανθασμένα ως δασικά. Ειδικότερα ο κ. Μαντάς στάθηκε στις ιδιοκτησίες οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί δασικές λόγω της παρουσίας ασπάλαθων και φρυγάνων, τονίζοντας ότι πρόκειται για περιπτώσεις στις οποίες είναι ξεκάθαρο ότι είναι αγροτικές εκτάσεις οι οποίες δεν είχαν ποτέ δασικό χαρακτήρα. Κατά τον κ. Μαντά είναι σημαντικό η πολιτεία να αναγνωρίσει άμεσα το πρόβλημα και να υπάρξει γρήγορα σχετική ρύθμιση. Ο κ. Αμυράς σημείωσε ότι το υπουργείο αντιλαμβάνεται την ουσία του ζητήματος και για τον λόγο αυτό, έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία με την οποία αναμένεται αυτό να επιλυθεί οριζόντια και καθολικά.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει με τον υφυπουργό και για τα ζητήματα ιδιοκτησίας που έχουν ανακύψει, δεδομένου ότι για πολλές ιδιοκτησίες και εκτάσεις της Δυτικής Μάνης, ποτέ έως τώρα δεν είχαν καταρτισθεί τα αντίστοιχα συμβόλαια. Όπως σημείωσε ο κ. Μαντάς, αυτό που ουσιαστικά ζητείται είναι να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στην αποτροπή των καταπατήσεων, αλλά και τη δικαίωση και διασφάλιση όσων μέσω χρησικτησίας κατέχουν νομίμως εκτάσεις. Ο υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Μαντά ότι η κυβέρνηση έχει εικόνα για το ζήτημα και μελετά δράσεις ώστε αφενός οι νόμιμοι ιδιοκτήτες σε καμία περίπτωση να μην κινδυνεύσουν να χάσουν την περιουσία τους, αλλά αφετέρου να υπάρξει και η απαραίτητη προστασία για τις εκτάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μαντάς είχε τη δυνατότητα να προσκαλέσει τον κ. Αμυρά στη Μεσσηνία, ώστε να έχουν την ευκαιρία από κοντά και από κοινού να δουν τις ιδιοκτησίες και τις περιοχές που θίγονται λόγω των δασικών χαρτών. Ο υφυπουργός αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση του βουλευτή και δεσμεύθηκε να επισκεφθεί την περιοχή μας αμέσως μετά το Πάσχα.

Σχετικές αναρτήσεις

Στην ΠΕ Μεσσηνίας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | Προοπτικές και προκλήσεις σε κρίσιμα έργα

admin2020

«Συμμετοχή στην ημερίδα διαβούλευσης των σχεδίων διαχείρισης πλημμυρών»

admin2020

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει τις εκδηλώσεις που θα γίνουν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλαδά για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies