ΜεσσηνίαςΠολιτική

Μίλτος Χρυσομάλλης: Θέλουμε ένα πολύ καλό δημόσιο σχολείο, ιμάντα κοινωνικής κινητικότητας για τα παιδιά μας

«Για εμάς η αριστεία δεν είναι ρετσινιά. Θέλουμε ένα πολύ καλό δημόσιο σχολείο, που θα δίνει στα παιδιά μας τις απαραίτητες γνώσεις, σε αντίθεση με εσάς που το υποβαθμίζατε. Γιατί για εμάς το πολύ καλό δημόσιο σχολείο είναι ιμάντας κοινωνικής κινητικότητας, ιμάντας ανέλιξης για κάθεπαιδί, ανεξαρτήτως από την οικονομική δυνατότητα που έχει πίσω του. Γι’ αυτό επαναφέρουμε, ενισχύουμε και πολλαπλασιάζουμε τα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία, γι’ αυτό κάναμε 4.500 μόνιμες προσλήψεις στην ειδική αγωγή το 2020 και κάνουμε φέτος 11.700 μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση. Γιατί θέλουμε εκπαιδευτικούς, θέλουμε υποδομές, θέλουμε δημόσια εκπαίδευση», τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης στην τοποθέτησή του, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση του σχολείου.
«Η έννοια της αποτίμησης με κριτήρια του εκπαιδευτικού έργου και της αξίας του εκπαιδευτικού καθώς και η συνεπακόλουθη επιβράβευσή του σας προκαλεί ιδεολογική ναυτία κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Το καταλάβαμε όταν νομοθετήσατε το 2015 την αποσύνδεση της επιλογής διευθυντών από την αξιολόγηση, όπως επίσης τις λογικές συλλογικής αυτοαξιολόγησηςπου θεσμοθετήσατε το 2017, με τη μορφή διαλόγου στο σύλλογο των καθηγητών και όχι ουσιαστικής κρίσης.Έχετε ξαναδεί εσείς αξιολόγηση όπου ο αξιολογούμενος είναι και αξιολογητής; Μόνο η «πρώτη φορά Αριστερά» μπορούσε να το έχει σκεφτεί αυτό. Γιατί πολύ απλά δεν θέλετε την αξιολόγηση, δεν θέλετε την αναγνώριση της αξίας, δεν θέλετε την επιβράβευση, δεν θέλετε τη βελτίωση. Το μόνο που θέλετε είναι η ισοπέδωση προς τα κάτω. Αυτό υπηρετείτε συνειδητά και ιδεοληπτικά, σας το αναγνωρίζω», σημείωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης, για να συμπληρώσει: «Μας εγκαλείτε εσείς με τις αγκυλώσεις και τις ιδεοληψίες σας γιατί, αντί της ισοπέδωσης, δίνουμε τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς μας μέσω της αξιολόγησης να αναγνωριστεί η αξία τους και να τους δοθεί η δυνατότητα να ανελιχθούν. Αυτοί είστε και αυτοί είμαστε. Αυτή είναι η βασική μας διαφορά. Εμείς πιστεύουμε στην κοινωνική ανέλιξη ενώ εσείς στην ισοπέδωση προς τα κάτω.».

Όπως παρατήρησε ο Μεσσήνιος βουλευτής με το νομοσχέδιο δίδεταιπραγματική αυτονομία στις σχολικές μονάδες,αφαιρείταιη«υπουργική θηλιά»που τους είχε περάσει η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ,βελτιώνεταιο τρόπος διδασκαλίας και δίνονταιπεριθώρια δημιουργικότητας στους εκπαιδευτικούς μας. Γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούςμας και στις ικανότητες τους.
Αναφερόμενος στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ, ο Μίλτος Χρυσομάλλης στηλίτευσε τους χαρακτηρισμούς και τις κορώνες λαϊκισμού που εκτόξευσε η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. «Ακούσαμε άπειρες κατηγορίες, χλεύη ακόμα και ύβρεις για την ΕΒΕ, αλλά κανείς δεν είπε τίποτα για τα παιδιά εκείνα που εν μέσω πανδημίας έπιασαν την ΕΒΕ και μπήκαν σε σχολές που ήθελαν. Και είναι χιλιάδες αυτά τα παιδιά. Τι θέλετε λοιπόν; Προφανώς να τα ισοπεδώσουμε όλα προς τα κάτω, αυτό θέλετε!».
«Εμείς δώσαμε την υπόσχεση μας στην κοινωνία, στους συμπολίτες μας ότι τα πράγματα θα αλλάξουν και θα γίνουν δίκαια, αξιοκρατικά και αμερόληπτα. Και αυτή την υπόσχεση την τηρούμε. Κι αν ψάχνετε, κύριε Τσακαλώτε, για τον χειρότερο Υπουργό των τελευταίων 200 χρόνων, κοιτάξτε στην παράταξή σας, κοιτάξτε τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις επιλογές σας, κοιτάξτε τις ιδρύσεις με απλές τροπολογίες δεκάδων ακαδημαϊκών τμημάτων, χωρίς καν ελπίδα λειτουργίας, μόνο και μόνο για να κοροϊδέψετε τους ψηφοφόρους των εκλογικών σας περιφερειών. Εμείς δεν θα σας κάνουμε παρέα στο χορό του λαϊκισμού που έχετε στήσει. Θα συνεχίσουμε προσηλωμένοι στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Αυτήν την εντολή πήραμε από τον ελληνικό λαό και αυτήν την εντολή απαρέγκλιτα τηρούμε», κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Σχετικές αναρτήσεις

Με πλήθος πιστών η λιτάνευση Ι. Εικόνας Πανάγιας Ευαγγελίστριας στην Εύα

admin2020

Στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στα γραφεία της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα

admin2020

Εκταμίευση 976.361,93 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies