Μεσσηνίας

Μίλτος Χρυσομάλλης: Παρατείνεται η προθεσμία για τις άδειες κατά παρέκκλιση και επίκειται λύση για την εκτός σχεδίου δόμηση

Σε παράταση κατά 6 μήνες της προθεσμίας για την έκδοση οικοδομικής άδειας ή προέγκρισης για τη δόμηση κατά παρέκκλιση σε ακίνητα εκτός σχεδίου, που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου προχωρά άμεσα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με άρθρο που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που ξεκινά να συζητείται στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων την Παρασκευή.
Σύμφωνα με τη διάταξη, η οποία είναι αποτέλεσμα συνεχών συνεννοήσεων του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη με τον Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά, η παράταση για την έκδοση των αδειών δίνεται έως την 31η Μαρτίου 2024, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ο μεγάλος αριθμός αιτήσεων που συνεχίζει να εκκρεμεί στις Πολεοδομίες όλης της χώρας και παράλληλα να διασφαλιστεί το δικαίωμα όλων των ιδιοκτητών στην αξιοποίηση της περιουσίας τους.
«Είναι ιδιαίτερα θετικό που έπειτα από συνεχείς προσπάθειες και διαρκείς συνεννοήσεις, το Υπουργείο Περιβάλλοντος προχωρά στην παράταση κατά 6 μήνες της προθεσμίας για την έκδοση άδειας δόμησης ή προέγκρισης για τα κατά παρέκκλιση ακίνητα, και για το λόγο αυτό ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά και συνάδελφο μηχανικό. Έχοντας εικόνα και λόγω του επαγγέλματός μου από το φόρτο εργασίας που έχει συσσωρευθεί στις Πολεοδομίες της Μεσσηνίας αλλά και όλων των νομών της χώρας λόγω των αιτήσεων πολιτών για άδειες σε κατά παρέκκλιση ακίνητα, κατέθεσα το πρόβλημα στον αρμόδιο Υφυπουργό, σημειώνοντας του τον κίνδυνο χιλιάδες συμπολίτες μας να χάσουν το δικαίωμα στην περιουσία τους και μάλιστα όχι λόγω δικής τους υπαιτιότητας. Με την διάταξη, που θα ψηφιστεί την ερχόμενη Τετάρτη, παρατείνουμε την προθεσμία και δίνουμε λύση στο φόρτο εργασίας και στις καθυστερήσεις. Πλέον, συνεχίζουμε την προσπάθεια για να δοθεί οριστική λύση και στο πρόβλημα της εκτός σχεδίου δόμησης σε ακίνητα 4 στρεμμάτων και άνω, που έχει δημιουργηθεί από τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ.» τόνισε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Σχετικές αναρτήσεις

Διεξαγωγή Σεμιναρίου Βαθμολογητών Drift | 29-30 Ιουνίου 2024 | Δήλωση Συμμετοχής Featured

admin2020

Δείτε Ζωντανά τον Τελικό Αγώνα PLAY-OFF Α2΄ | ΓΠΣ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣ. – ΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ Ο ΑΘΛΕΩΝ

admin2020

LIVE: ΤΟ πανηγύρι του Αστέρα Βαλύρας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies