Uncategorized

«Μαθητικός διαγωνισμός Δοκιμίου, Ποιήματος και Έργων ψηφιακής δημιουργίας της Ιεράς ΜητροπόλεωςΜεσσηνίας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821»

Η Ιερά Μητρόπολις στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την ΕλληνικήΕπανάσταση του 1821 σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας,διοργανώνει κατά το σχολικό έτος 2020-2021 (Ιανουάριος-Μάιος 2021) μαθητικό διαγωνισμόΔοκιμίου, Ποιήματος και Έργων ψηφιακής δημιουργίας (βίντεο, ρομποτική κατασκευή μεκίνηση, μουσική δημιουργία με ψηφιακά μέσα), με θέμα:«Εκκλησιαστικές Προσωπικότητες του αγώνα στην Μεσσηνία: Μητροπολί-τηςΜονεμβασίας και Καλαμάτας Χρύσανθος Παγώνης, Επίσκοπος Κορώνης ΓρηγόριοςΜπίστης, Επίσκοπος Μεθώνης Γρηγόριος Παπαθεοδώρου».
Ο διαγωνισμός, ο οποίος εγκρίθηκε με την με αρ. πρωτ. 41/20-8-2020 πράξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, απευθύνεται σε μαθητές/τριες των Α΄ και Β΄ τάξεων Λυκείου της Μεσσηνίας που ανήκουν στα όρια της Ι.Μ. Μεσσηνίας και πρόκειται να υλοποιηθεί τους μήνες Ιανουάριο 2021-Μάιο 2021.
Τα βασικά σημεία του διαγωνισμού έχουν ως εξής:
Α)Οι μαθητές και οι μαθήτριες, έχοντας τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής από μια σειρά δράσεων, καλούνται να δημιουργήσουνΔοκίμιο ή Ποίημα, ή Έργο ψηφιακής δημιουργίας (βίντεο ή ρομποτική κατασκευή με κίνηση, μουσική δημιουργία με ψηφιακά μέσα), εμπνευσμένοι/ες από τις Εκκλησιαστικές Προσωπικότητες του αγώνα στην Μεσσηνία: τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Καλαμάτας Χρύσανθο Παγώνη ή τον Επίσκοπο Κορώνης Γρηγόριο Μπίστη ή τον Επίσκοπο Μεθώνης Γρηγόριο Παπαθεοδώ-ρου.
Β) Οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για το θέμα, να προβλη-ματιστούν σχετικά με τη σημασία και την επικαιρότητα των προσωπικοτήτων αυτών στην σύγχρονη ζωή και κυρίως στη συμβολή τους στηνΕλληνική Επανάσταση καιτα διαχρονικά μηνύματα της δράσης τους.
Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών είναι προαιρετική και απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων για τη συμμετοχή τους.
Ησυμμετοχή μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική (μέχρι και τρεις (3)μαθητές/τριες) και οι μαθητικές δημιουργίες θα παραχθούν εκτός ωρών διδασκαλίας. Κάθε μαθητής/τρια δεν δύναται να συμμετέχει με περισσότερα του ενός έργα.
Μία (1) και μόνο μαθητική δημιουργία υποβάλλεται ανά συμμετοχή (ατομική ή ομαδική έως και τρεις μαθητές/τριες). Κάθε συμμετοχή τελεί υπό την επίβλεψη ενός/μιας εκπαιδευ-τικού της οικείας σχολικής μονάδας, ο/η οποίος/α δύναται να είναι υπεύθυνος/η για περισσότερες συμμετοχές της οικείας σχολικής μονάδας.
Με ευθύνη του/της επιβλέποντος/ουσας εκπαιδευτικού αποστέλλονται ταχυδρομικώς μέχρι την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 (σφραγίδα ταχυδρομείου) στη διεύθυνση: Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Διοικητήριο 24100Καλαμάτα.
Οι μαθητικές δημιουργίες θα αξιολογηθούν από άμισθες Επιτροπές Αξιολόγησης .
Κριτήρια αξιολόγησηςτων μαθητικών δημιουργιών ορίζονται τα κατωτέρω:
α) η συνάφειά τους με το θέμα,
β) η πρωτοτυπία τους,
γ) η αισθητική τους απόδοση και
δ) οι στόχοι του Διαγωνισμού
Θα απονεμηθούν και τιμητικοί έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες.Οι δύο (2) βραβευθείσες συμμετοχές ανά θεματική περιοχή θα λάβουν ως έπαθλο από 1 Tablet για έκαστο/η μαθητή/τρια που απαρτίζει τη βραβευθείσα ομάδα.
Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία υλοποίησης του διαγωνισμού και θα διασφαλίσει τα προσωπικά δεδομένα και τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Η αναλυτική πρόσκληση με τα συνημμένα της θα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας: http://srv-dide.mes.sch.gr/drupal/, η οποία καιθα ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς και μαθη-τές/τριες των Λυκείων της ΔΔΕ Μεσσηνίαςπου ανήκουν στα όρια της Ι.Μ. Μεσσηνίας,για τον εν λόγω Διαγωνισμό.

Σχετικές αναρτήσεις

Αιολικό πάρκο Δήμου Πύλου-Νέστορος

admin2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ στο TODAY FREE 10-2-2024

admin2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κο ΧΡ. ΔΗΜΑ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies