Μεσσηνίας

Μαντάς, Κατσανιώτης και Νικολακόπουλος ζητούν εθνική πολιτική στήριξης των παραγωγών από τα σούπερ μάρκετ

Την έμπρακτη αλληλεγγύη των σούπερ μάρκετ προς τους αγρότες και παραγωγούς προμηθευτές τους ζητούν με επιστολή τους προς τις διοικήσεις, τρεις βουλευτές Πελοποννήσου της Νέας Δημοκρατίας. Οι βουλευτές Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης και Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος ζητούν από τα σούπερ μάρκετ να σταθούν «υποστηρικτές σε αυτήν την εθνική μάχη που δίνουμε όλοι μας, καθώς και στην ιδιαίτερη προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες παραγωγοί να παραμείνουν ενεργοί επαγγελματικά», εξετάζοντας τη δυνατότητα να περιοριστεί η «ποσότητα διάθεσης της εισαγόμενης πατάτας από τα καταστήματα και να βελτιωθεί η τιμή διάθεσης της ελληνικής, έτσι ώστε η τελική τιμή της να καταστεί ανταγωνιστικότερη οικονομικά έναντι των εισαγόμενων».

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές, η περίπτωση της ελληνικής πατάτας αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδειχθεί ένα μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά αγροτικά προϊόντα. Η ελληνική πατάτα παράγεται στη Μεσσηνία, την Ηλεία και την Αχαΐα και αποτελεί διαχρονικά ένα ποιοτικό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας. Παρά το γεγονός ότι φέτος είχε μια καλή ποιοτικά και ποσοτικά χρονιά, έχει εξωθηθεί στο περιθώριο της αγοράς κυρίως λόγω της χαμηλής ιδιωτικής κατανάλωσης, των επιπλοκών στην οικονομία που έφερε η κρίση της πανδημίας, αλλά και της αθρόας εισαγωγής αιγυπτιακής πατάτας από μεγάλες εφοδιαστικές αλυσίδες σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και να αναγκάζονται να διακόψουν τη συλλογή της, γεγονός που έχει καταστροφικές προεκτάσεις τόσο για το ίδιο το προϊόν, όσο και για την πρωτογενή οικονομία η οποία εμφανίζει σημάδια συρρίκνωσης.

Οι βουλευτές θεωρούν ότι με την στήριξη των ελληνικών αγροτικών προϊόντων από την πλευρά των σούπερ μάρκετ, θα βοηθηθούν σημαντικά οι Έλληνες παραγωγοί σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή και θα περιοριστούν οι οικονομικές ζημιές που επέφερε η πανδημία. Επίσης τέτοιες πρωτοβουλίες θα αποτελέσουν έκφραση ουσιαστικής αλληλεγγύης προς τους παραγωγούς και προμηθευτές και θα στηρίξουν έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για οικονομική ανάκαμψη, βελτιώνοντας το σημείο εκκίνησης για όλους, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Σχετικές αναρτήσεις

Live :Ημιτελικό του Κυπέλλου Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

admin2020

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

admin2020

Περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies