Μεσσηνίας

«Μαντάς υπέρ αναδιάρθρωσης πρωταθλήματος και οικονομικής στήριξης ερασιτεχνικών σωματείων»

Τη στήριξή του στο αίτημα της ΠΑΕ Καλαμάτας, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των ομάδων της Football League, για μετατροπή της δεύτερης και τρίτης εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου σε μία ενιαία κατηγορία, παρείχε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, μέσω κατάθεσης σχετικής Αναφοράς προς την αρμόδια υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη.

Όπως σημειώνει στην Αναφορά του ο κ. Μαντάς, το σχετικό αίτημα «στηρίζεται από όλες σχεδόν τις ομάδες της Football League, καθώς και από τους πρωταθλητές της Γ´ Εθνικής, ενώ έχει υπάρξει και σχετική πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ)». Παράλληλα ζητά από την υπουργό «εντός του νομικού και θεσμικού πλαισίου της χώρας, να εξαντληθεί κάθε περιθώριο ικανοποίησης του αιτήματος των ομάδων, γεγονός που θα έχει πληθώρα θετικών επιδράσεων συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα στις μικρότερες κατηγορίες».

Όσον αφορά στην οικονομική στήριξη των συλλόγων και σωματείων ερασιτεχνικού αθλητισμού, ο κ. Μαντάς κατέθεσε σχετική Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ζητώντας να πραγματοποιηθεί οικονομική στήριξη των ομάδων μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην Ερώτησή του ο κ. Μαντάς αναφέρεται στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο οι ομάδες και τα σωματεία ερασιτεχνικού αθλητισμού, κυρίως λόγω των περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όπως σημειώνει ο κ. Μαντάς, για την οικονομική τους αυτοτέλεια «οι ερασιτεχνικές ομάδες στηρίζονται κυρίως στην πώληση εισιτηρίων, στη διοργάνωση εκδηλώσεων και χοροεσπερίδων οικονομικής ενίσχυσης, καθώς και στις χορηγίες διαφημιστικού συνήθως χαρακτήρα». Δυστυχώς όμως όλες αυτές οι δυνατότητες έχουν πληγεί σημαντικά λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα «πάρα πολλοί σύλλογοι και σωματεία ερασιτεχνικού αθλητισμού, ειδικά της ελληνικής επαρχίας, να αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και στις πιο στοιχειώδεις οικονομικές τους υποχρεώσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, «μοναδική διέξοδος για τους περισσότερους συλλόγους αποτελεί η στήριξή τους από την πλευρά της πολιτείας». Για τον λόγο αυτό αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα πολλών ομάδων για «κάλυψη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση των εξόδων μετακίνησης για τις επίσημες υποχρεώσεις τους», ενώ ταυτόχρονα ζητά να ενημερωθεί για τυχόν άλλες ενέργειες στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σχετικές αναρτήσεις

2ης Ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας

admin2020

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας: Roadshow στην Πελοπόννησο

admin2020

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ – 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies