ΑργολίδοςΑρκαδίαςΑχαΐαςΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΗλείαςΚοινωνικάΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Μείωση της κατανάλωσης ρεύματος 6 μ.μ. – 9 μ.μ. ζητά η κυβέρνηση…

Αυτοπεριορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για τρεις ώρες το απόγευμα ζητά από τα νοικοκυριά η κυβέρνηση αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα αναχαίτισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας που πυροδοτείται από τις πολιτικές απελευθέρωσης της Ενέργειας, της «πράσινης μετάβασης» με καύσιμο το φυσικό αέριο, την απολιγνιτοποίηση, το χρηματιστήριο ρύπων και την έμμεση φορολογία στην κατανάλωση.

 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε πως «η προσπάθεια όλων μας είναι να περιορίσουμε τη χρήση ενεργοβόρων συσκευών τις ώρες από 6 το απόγευμα έως 9 το βράδυ, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιούνται τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας», διότι, όπως υποστήριξε, «η Ελλάδα τους επόμενους μήνες έχει ένα στόχο να μειώσει την κατανάλωση Ενέργειας τις ώρες αιχμής κατά τουλάχιστον 5%».

 

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του υπουργού έγιναν κατά την παρουσίαση των επιδοτήσεων της κυβέρνησης για τον Νοέμβρη για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο που αφενός μεν δεν αποτελούν ανακούφιση και αφετέρου δε προέρχονται από τη φορολόγηση του λαού.

 

Συγκεκριμένα:

 

Ηλεκτρική Ενέργεια – Οικιακά Τιμολόγια

 

Η κλιμακωτή επιδότηση για τον Νοέμβρη διαμορφώνεται ως εξής:

 

• Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh η επιδότηση θα είναι 238 ευρώ/MWh. Αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

 

• Για τη μηνιαία κατανάλωση από 501-1.000KWh η επιδότηση είναι 188 ευρώ/MWh. Αν, όμως, ένα νοικοκυριό μειώσει κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωσή του σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ/MWh.

 

• Για τη μηνιαία κατανάλωση πάνω από 1.001KWh, η επιδότηση ανέρχεται στα 98 ευρώ/MWh. Αφορά μόνο το 2% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Και σε αυτή την κλίμακα ισχύει η επιπλέον επιδότηση των 50 ευρώ/MWh, αν υπάρξει μείωση κατανάλωσης κατά 15%.

 

• Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).

 

Ηλεκτρική Ενέργεια – Επαγγελματικά Τιμολόγια

 

• Για τους εμπορικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος έως 35KVa και κατανάλωση έως τις 2.000KWh, η επιδότηση για τον μήνα Νοέμβρη ανέρχεται στα 200 ευρώ/ΜWh.

 

• Για τους επαγγελματικούς και εμπορικούς καταναλωτές έως 35KVa που ξεπερνούν τις 2.000KWh αλλά και όλα τα υπόλοιπα μη οικιακά τιμολόγια χαμηλής μέσης και υψηλής τάσης, η επιδότηση ανέρχεται σε 50 ευρώ/MWh.

 

• Για τους αγρότες, η επιδότηση είναι οριζόντια και ανέρχεται στα 238 ευρώ/MWh.

 

Φυσικό Αέριο – Οικιακά Τιμολόγια

 

Οριζόντια επιδότηση 25 ευρώ ανά θερμική MWh για όλους τους οικιακούς καταναλωτές. Το μέτρο αφορά σε 700.000 οικιακούς καταναλωτές ανεξαρτήτως εισοδήματος, μεγέθους κατοικίας ή παρόχου.

Σχετικές αναρτήσεις

Π. Νίκας, “σοβαρός σχεδιασμός και υπεύθυνες επιλογές χαρακτηρίζουν τις δράσεις μας ως προς την εξοικονόμηση ενέργειας και την εφαρμογή ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης”

admin2020

Η Πελοπόννησος είναι ένας διαρκώς αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός

admin2020

Στην έναρξη του 2ου Tolo Fest ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies