Μεσσηνίας

Μελέτη για αναβάθμιση του πανηγυριού της Μεσσήνης πρότεινε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, που παρέστη σήμερα στην υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας

“Το πανηγύρι της Μεσσήνης θα πρέπει να αναβαθμιστεί σε μια έκθεση που θα αγκαλιάζει όλη τη Μεσσηνία και όλη την Πελοπόννησο, καθώς προβάλει την πόλη της Μεσσήνης -αποτελώντας παράλληλα έναν πόρο για αυτή. Εύχομαι η δημοτική Αρχή να αναθέσει μια μελέτη προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε το πανηγύρι να μετεξελιχθεί σε μια έκθεση, με παράλληλες κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις”.

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το πρωί σήμερα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στη Μεσσήνη, όπου παρέστη στην υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας. Η οποία έγινε στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στη βόρεια είσοδο της πόλης.

“Εύχομαι η Παναγία η Βουλκανιώτισσα να σκέπει το Νησί και όλη την Ελλάδα. Η αγία εικόνα της βρίσκεται σε ένα σπουδαίο, ιστορικό, μοναστήρι του Βουλκάνου, που έχει προσφέρει πολλά στην πατρίδα, στη Μεσσηνία, στους αγώνες του έθνους” δήλωσε στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, προσθέτοντας στη συνέχεια:

“Να μας σκέπει όλους η Παναγία. Εύχομαι τα καλύτερα για τις εκλογές, να υπάρχει ηρεμία, καθώς η πατρίδα μας έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα. Εύχομαι να επιλεγούν οι άξιοι και όχι οι φίλοι μας και οι συγγενείς μας. Πρέπει οι πολίτες να προσέξουν ιδιαίτερα σε αυτό, γιατί έχουμε σοβαρά προβλήματα ως Πελοπόννησος” είπε ο Π. Νίκας.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι ο ίδιος παραμένει αυστηρά “αμέτοχος και ουδέτερος στις περιφερειακές εκλογές, με ό,τι σημαίνει αυτό”. Δήλωσε επίσης ότι προφανώς και δεν είναι αρνητικός σε κοινωνικές συναναστροφές με υποψηφίους, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως “οι συναναστροφές αυτές σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εκληφθεί ότι υποδηλώνουν κάτι περισσότερο. Η μη συμμετοχή μου έχει αιτιολογηθεί πλήρως με παλαιότερη εκτεταμένη δήλωση, η οποία έχει αναρτηθεί και στον λογαριασμό μου στο fb” κατέληξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.

Της υποδοχής και της λιτανείας προέστη ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος, καθώς ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος απουσίαζε σε ανειλημμένη υποχρέωση στο εξωτερικό.

Παρέστησαν επίσης στην υποδοχή, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, υποψήφιοι περιφερειάρχες, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και τοπικών φορέων.

Σχετικές αναρτήσεις

Λ. ΚΑΒΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧ. ΜΕΣΣΗΝΗ

admin2020

Δ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ

admin2020

ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-6-2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies