Μεσσηνίας

Μερική εκκένωση του ταμιευτήρα του φράγματος Φιλιατρινού ξεκινά από την ερχόμενη Τρίτη

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, η μερική εκκένωση του ταμιευτήρα του εν λόγω φράγματος θα εφαρμοστεί ως προληπτικό μέτρο για να αποφευχθούν προβλήματα από ενδεχόμενες ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ειδικότερα, με σχετικό έγγραφό του προς τον Δήμο Τριφυλίας ο περιφερειάρχης επισημαίνει ότι “από την Τρίτη 3 Οκτωβρίου θα πραγµατοποιηθεί, για προληπτικούς λόγους, άνοιγµα του αγωγού εκκένωσης του φράγµατος Φιλιατρινού για ελεγχόμενη διοχέτευση του νερού κατάντι του φράγµατος και ταπείνωση της στάθµης στον ταμιευτήρα”.

Με το ίδιο έγγραφο, που απευθύνεται επίσης στις αστυνομικές και τις πυροσβεστικές Αρχές της Τριφυλίας, καθώς και προς τον περιφερειακό συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Χαντζή, καλούνται οι πολίτες να αποφύγουν δραστηριότητες “στην περιοχή της κοίτης καθώς και στην περιοχή της εκβολής του ποταμού, στην παραλία Στόμιο, για το χρονικό διάστηµα που αναμένεται αυξημένη απορροή υδάτων εξ αιτίας της προληπτικής µερικής εκκένωσης”.

Σχετικές αναρτήσεις

Λ. ΚΑΒΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧ. ΜΕΣΣΗΝΗ

admin2020

Δ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ

admin2020

ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-6-2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies